Recepten, Zoetigheden

Speculoos – Nutella truffel

Als de Sint is langs geweest heb je meestal teveel chocolade en speculoos in huis. Vorig jaar maakte ik hiermee een heerlijke dessert: Crémeux van speculaas, spongecake, mandarijntjes en witte chocolade. Dit jaar werd de speculoos omgetoverd tot chocolade tuffels met Nutella en noten.

Nodig:

  • 125 g speculoos
  • 55 g roomkaas
  • 80 g Nutella choco
  • 20 g boter
  • 8 pecannoten
  • (1 el cognac) voor de volwassene versie

 

Extra:

  • witte chocolade
  • pure chocolade

 

Speculaas truffles 2

 

Doen:

  1. Maal de speculoos en noten fijn
  2. Meng hier de roomkaas, choco en boter onder
  3. Rol bolletjes en laat deze opstijven in de koelkast
  4. Zet ze 10 minuten in de diepvries alvorens je ze door de chocolade wentelt.
  5. Smelt de chocolade au bain marie
  6. Wentel de helft van de bolletjes door de pure chocolade, de ander helft door de witte chocolade
  7. Maak met een lepel slierten van de chocolade over de truffels
  8. Laat opstijven in de koelkast

Speculaas truffles 1

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *