Als de Sint is langs geweest heb je meestal teveel chocolade en speculoos in huis. Vorig jaar maakte ik hiermee een heerlijke dessert: Crémeux van speculaas, spongecake, mandarijntjes en witte chocolade. Dit jaar werd de speculoos omgetoverd tot chocolade tuffels met Nutella en noten.
Nodig:
- 125 g speculoos
- 55 g roomkaas
- 80 g Nutella choco
- 20 g boter
- 8 pecannoten
- (1 el cognac) voor de volwassene versie
Extra:
- witte chocolade
- pure chocolade
Doen:
- Maal de speculoos en noten fijn
- Meng hier de roomkaas, choco en boter onder
- Rol bolletjes en laat deze opstijven in de koelkast
- Zet ze 10 minuten in de diepvries alvorens je ze door de chocolade wentelt.
- Smelt de chocolade au bain marie
- Wentel de helft van de bolletjes door de pure chocolade, de ander helft door de witte chocolade
- Maak met een lepel slierten van de chocolade over de truffels
- Laat opstijven in de koelkast
Het ziet er zo heerlijk uit