Aperitief hapjes, GinTonic Foodpairing, Recepten

Sipsmith gin – Ceviche van schelvis – crumble van Parmezaanse kaas & amandelen

Print Friendly, PDF & Email

Gin Tonic Foodpairing:
Sipsmith gin – ceviche van schelvis – crumble van Parmezaanse kaas & amandelen – kaviaar van aubergine

Ginstokerij Sipsmith werd opgestart in 2009. Voor deze gin halen ze de beste botanicals uit verschillende uithoeken van de wereld. “Bulgaarse koriander, Franse engelwortel, Spaans zoethout, Italiaanse liswortel,  Spaanse amandelen, Chinese cassiaschors, kaneel uit Madagaskar, Appelsienen uit Seville en Spaanse citroenschil”. Voor het produceren van deze drank wordt er als basis gebruik gemaakt van vodka. De Sipsmith vodka wordt gedistilleerd in een 300 liter grote koperen potstil, tezamen met gezuiverd Lydwell-bronwater , dat in verbinding staat met de Thames. Het is dit bronwater dat dient om de sterke drank te verdunnen en het alcoholpercentage zodoende te verlagen.

Foodpairing recept: Voor deze London Dry gin die ook in Londen gestookt wordt, gaan we deze pairing basseren op het traditionele pubfood “Fish and chips”. Zo gaan we de vis niet frituren, maar koud garen door deze te serveren als ceviche. De korst van panko serveren we als crumble met extra botanicals van deze gin. Voor de wereldse invloeden serveren we hier kaviaar van aubergine bij.

Gin Tonic: Sipsmith gin – Premium tonic – schijfje limoen

Sipsmith gin

Ingrediënten:

Ceviche:

  • 1 sjalot
  • 1 limoen
  • 1 el olijfolie
  • 1 el gin
  • 1 kl bloemsuiker
  • peper en zout
  • schelvis

Crumble:

  • 10 g panko
  • 10 g Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 20 g amandel schilfers
  • 10 g koriander bolletjes

Kaviaar van aubergine:

  • 1 aubergine
  • olijfolie
  • peper en zout
  • tijm

Doen:

Kaviaar van aubergine:

  1. Snij de aubergine doormidden
  2. Snij het vruchtvlees ruit gewijs in
  3. Schenk er royaal olijfolie over en kruid met peper, zout en tijm
  4. Bak de aubergine gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden
  5. Haal de aubergine uit de oven, haal het vruchtvlees uit de schil
  6. Mix het vruchtvlees fijn, voeg olijfolie toe en breng verder op smaak met peper en zout
  7. Laat afkoelen in de koelkast

Crumble:

  1. Doe de koriander bolletjes in de vijzel
  2. Maak een mengeling van alle ingrediënten
  3. Verspreid deze op een ovenplaat bekleed met bakpapier
  4. Bak dit enkele minuten tot het begint te kleuren in een voorverwarmde oven
  5. Zet apart en laat afkoelen

Ceviche:

  1. Snij de sjalot heel fijn
  2. Rasp een beetje rest van de limoen en pers deze uit
  3. Meng alle ingrediënten en kruid dit met peper en zout

Afwerking:

  1. Snij de vis in dunne plakjes
  2. Verdeel er een beetje van de sjalot-limoen dressing over
  3. Werk af met de kaviaar van aubergine, crumble en een blaadje koriander

Gin & Tonic, around the world in 80 gins – Njam – Manuel Wouters

In dit boek staat niet de klassieke Sipsmith maar de versie V.J.O.P (Very Junipery Over Proof). Een gin met meer jeneverbes en een alcohol percentage van 57.7%. Verder vind je in die nieuwe Njam boek 80 gins over heel de wereld. Dit met extra informatie over de gin, botanicals en zijn perfecte garnituur.

gin tonic

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Lookin’ yummie!! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *