Events, Restaurant belevingen

Forest Dry Gin @ The Upper Room Bar – The Jane

Print Friendly, PDF & Email
Verschillende culinaire toppers tijdens één lunch
Gin naar de hand van Jurgen Lijcops
Gincreaties á la Paul Morel
Gerechten uit de keuken van The Jane
Jurgen Lijcops, bekend van sterrenrestaurant The Glorious trok richting het Forest domein waar hij inspiratie haalde uit de natuur. In een bosrijk gebied in Emblem vond hij kruiden zoals bergamot, korianderzaad en engelwortel naast peren, appelen en lavendel die er ecologisch gekweekt worden.

Jurgen koos ervoor om geen basisalcohol aan te kopen, maar deze zelf te stoken op basis van granen, mais en mout. De botanicals en het fruit worden afzonderlijk gedistilleerd. Dit wordt uiteindelijk gemengd met de basisalcohol. Om een perfect smaakevenwicht te vinden tussen de etherische oliën van de botanicals en de basisalcohol laat met dit samen enkele weken rusten.
Vier seizoenen, vier karakters. De Forest Dry Gin “Autumn” van 42° heeft typische kenmerken van lavendel en najaarsfruit zoals mandarijnen en peren, terwijl de Forest Dry Gin “Winter” van 45° iets pittiger en kruidige afsmaakt met stevige toetsen van citrusvruchten en jeneverbes. Deze Winter versie genoot dan ook van mijn persoonlijke voorkeur, hoewel deze voorkeur ook seizoensgebonden is. Ik kijk dus vol ongeduld uit naar de Spring (bloesem) & Summer (perzik en framboos) versie die later dit jaar op de markt komen.
In goed gezelschap (Coolinary & Venuez) maakte we via deze lunch kennis met Forest gin. Uitdagende en knap gepresenteerde gerechten die foodpairingsgewijst bij de gins geserveerd werden.


Rilette makreel, zoetzure ansjovis, geitenkaas, olijf
Forest Autumn, Mediterraanse kruiden, cedraat citroen
Zeeuwse creuse, ceviche duindoornbes, avocado
Forest winter, jonge den, bergamot
Zeewolf, kokkels, curry
Forest winter, Indische kruiden & specerijen
Ragout ree, paddenstoelen, risotto
Poeria, Dusty Tinto 2010, Portugal
In de overtreffende trap serveert Italiaanse chef Davide Mazzoni hier de perfect risotto. Een bordje om nog lang te herinneren. Deze keer geen gin, maar een krachtige rode wijn uit Portugal.
 
Wagyu, aardappel, miso
Goudenband 2004
Sharing is caring. Dit stukje Wagyu vlees werd in al zijn ere geserveerd met aardappel, miso en fijne groenten. Ook bij deze keer geen GinTonic, maar de gerijpte Goudenband 2004 die exclusief bij The Jane verkrijgbaar is.
Chocolade, bloedsinaasappel, zoethout
Forest Autumn, passievrucht, amandel
Een machtig dessert qua opbouw, smaken en texturen. Deze chocolademousse was zonder meer de beste die ik ooit geproefd heb. Intens qua smaak, perfect qua textuur. Hierbij kwam een gin creatie met passievrucht en amandel.
Wie wil kennis maken met de smaak van de diverse gins hoeft daarvoor zelfs de fles niet eens te openen. De boom op de etiket aan de achterzijde van de fles bevat immers het overeenkomstig aroma en het volstaat om daarover te wrijven.
Forest Dry Gin is te koop bij cavisten.
Richtprijs: € 44.95

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *