Restaurant belevingen

Fleur de sel – Jong culinair talent in Kasterlee – Alex Verhoeven

Print Friendly, PDF & Email

Lees hier een nieuw artikel van 2016

Lunch 14/11/2014
Alex Verhoeven en vriendin Nathalie de Baenst is het culinaire duo achter restaurant Fleur de Sel. Jong Keukengeweld Chef Alex Verhoeven serveert hier een Frans-Belgische keuken, die op een vernieuwende en speelse wijze gepresenteerd wordt. Voorheen deed Alex ervaring op in gerenommeerde zaken zoals het Hof van Cleve, De Pastorie en De Farmacie.
Kort na de opening in 2012 werd Fleur de Sel al bekroond met De Zilveren Lepel. Ook in de culinaire gidsen Gault&Millau en Michelin kwam er een waardering van 14/20 en respectievelijk 2 vorkjes. Verder werd Alex geselecteerd voor Jong keukengeweld en is hun restaurant sinds 2014 lid van Jeunes Restaurateurs d’Europe.

Alex en Nathalie vormde dit oude baancafé om tot een modern en ruim restaurant. Klassiek gedekte tafels en een klassevolle interieur vormen hier een mooi geheel. Een jong maar reeds professioneel team verzorgt een charmante en gastvrije bediening. Een bediening die met de nodige finesse u laat genieten van een culinair etentje.
Chef Alex is één van de Belgisch opkomende talenten. Een creatieve kok die graag werkt met kwaliteitsproducten. Zo serveert hij elke maand een volledig nieuw menu, aangepast aan het seizoen. Om onze lunch te starten serveert hij alvast enkele mooie amuses die origineel geserveerd werden.
Krokantje van bataat met mayonaise van tandoori 
Krokantje van zuurdesem met een crème van Italiaanse kaas
 
Ravioli van koolrabi met forel en wasabi
Bisque van langoustine
 
Paling – komkommer
 
olijfcakeje – crème van olijf 
 
Menu Jong Keukengeweld
 
Tartaar kingfish – soja
Kingfish lijkt een beetje op tonijn, maar is eigenlijk een exotische vis die tot de makreelachtigen behoort. Door de aanwezige vetten in de vis is deze ideaal om te gebruiken al tartaar. Alex werkt deze tartaar af met krullen van eendenlever en framboos.
 
Tempura coutgettebloem – eendenbout
Als fingerfood werd hier een courgette bloem gevuld met confit van eendenbout en een dip van groene kruiden. Helemaal mijn ding
 
Hoevekip – wortelvariëteiten – chanterelles
Dit moet het sappigste stukje kip geweest zijn dat ik ooit geproefd heb. Subliem.
Hierbij kwamen verschillende wortelvariëteiten en enkele chanterelles. 
 
Banaan – chocolade

Een dessertje op basis van banaan, chocolade en advocaat. Misschien iets te zoet maar verder vormde dit een mooi geheel qua smaak en textuur

Extra creatie bij de koffie
Dit “Vind ik leuk” dessertje vonden we niet zo leuk. Het Facebook icoon op basis van calamansi was veel te bitter en zuur.
De koffiekar
Bij de koffie kwam er een kar vol lekkers tevoorschijn. Verschillende koekjes, marshmallows en pralines. 3 verschillende soorten mousse werden geserveerd in de potjes van ambachtelijk porselein draaister Anja Meeusen.
 
Als chef-kok kiest Alex voor een eigen stijl:
“We bereiden frisse gerechten met veel smaken, die in balans zijn. Het hoofdproduct krijgt een ereplaats. Voor de begeleiding zoeken wij naar smaken die het hoofdproduct nog verder ophemelen.” 
Alex Verhoeven 
 
Fleur de sel
Turnhoutsebaan 189 
2460 Kasterlee 
0032 14 75 34 68 
www.fleur-de-sel.be
Restaurant film
 
 
 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *