Restaurant belevingen

Restaurant “Le Délice du Jour” – Gerpinnes – Wallonië

Print Friendly, PDF & Email

Fabrizzio Chirico – Le Délice du Jour

Fabrizzio Chirico, chef en eigenaar van « Délice du Jour » betrad al op vrij jonge leeftijd de culinaire wereld. Hij is amper twintig als hij de grote stap zet: hij opent zijn restaurant ‘Le Délice du Jour”. Samen met zijn familie neemt hij de villa met pizzaoven over. In het begin heeft de Italiaanse keuken de overhand met mama die in de zaal een handje toesteekt en papa die de groenten uit de groentetuin levert.

3

Van pizzaoven tot gastronomisch restaurant

Dan komt Sanae die niet alleen haar glimlach in huis brengt maar ook inspiratie en evolutie. De keuken wordt uitgebreid met Franse gerechten om uiteindelijk helemaal over te hellen naar de andere kant. De pasta’s en pizza’s verdwijnen van de kaart en de klanten zijn enthousiast. In 2015 werd Fabrizzio door Gault&Millau bekroond als Jonge Chef van het jaar van Wallonië. Ook een aantreding bij Jeunes Restaurateurs d’Europe en Generation W volgden snel. Momenteel scoort hij ook met 16/20 in Gault&Millau.

2

Culinair Henegouwen,

Na 150 km rijden vinden we restaurant “Le Délice du Jour” net ten zuiden van Charleroi. In de keuken staat de jonge topchef Fabrizzio Chirico. Deze chef weet kwaliteit en streekproducten om te toveren tot inventieve smaaksensaties. Zijn vrouw, Sanae vinden we terug als gastvrouw. Het restaurant is strak en stijlvol ingericht, maar vooral de gastentafel beneden geeft mij het warme en huiselijke gevoel.

1

Beginnen doen we met een glaasje champagne Gruet. Hierbij serveerde de chef een reeks amuses alvorens we starten met het 8 gangen menu signature.

Krokant – Pata Negra4

Grijze garnaal – Avocado5

Oester – Komkommer6

À la minute gerookte sushi van zalm7

Witte perzik – Meloen – Gerookte haring – Kapucijn bloem8

RicottaTomaat – Radijs10

Maatje – kaviaar van courgette36

Bistronomische topgerechten met een gastronomische kruiding,

Na een prachtige reeks amuses zijn we helemaal opgewarmd voor de rest van de lunch vol bistronomische topgerechten met een gastronomische kruiding. Als eerste gerecht serveerde de chef een ceviche van makreel en kreeft met appel, bloemkool en erwten. Hierbij kwam krokant rijstpapier en een jus van tuinkruiden1211

Twee maal langoustine uit Guilvinec, De eerste versie werd geserveerd met een jus van kreeft, courgette en tapioca

1413

Op de steen kwam een tweede bereiding aan tafel. Kort gebakken langoustine met foie gras en oesterblad

15

Zeewolf – Ansjovis – Kappertjes – olijf

1716

Één van mijn favorieten van deze lunch was dit perfect gebakken stukje baars met drie structuren van champignon, rauw, jus en duxelle. Ook de combinatie met deze frisse rode wijn uit de Loire was zeer geslaagd.

1918

Krokant gebakken zwezerik werd geserveerd met rode biet en wortel. Lekker, maar door de jus op het bord vormde dit een iets te zoet geheel.

2120

Als hoofdgerecht had de chef een stukje duif in petto. Op het bord kwa een perfect gebakken filet met paksoi. in de cocotte kwam een stoofpotje met de billetjes van duif.

23

Na een reeks knappe, creatieve en uitdagende gerechten was het tijd voor dessert. Spijtig genoeg misten we hierin diezelfde swung. De desserts waren lekker, fris en smaakvol, maar iets te eenvoudig.

Abrikoos – Mango – Vanille

25

Aardbei – Granité

26

Tiramisu ´16

27

Bij de koffie – 4 x chocolade

28293031

LE DELICE DU JOUR
Chaussée de Philippeville 195
6280 Gerpinnes
Tel: +32 71 21 93 43

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *