Gambero rosso
Restaurant belevingen

Sail & Anchor & Julia Fish and Oysterbar

Print Friendly, PDF & Email

Sail & Anchor

Michael Yates & Marijke Van Haecke van Sail & Anchor Antwerp trekken deze zomer terug naar de kust. Tot half september blaast dit duo een nieuwe wind door Julia Fish & Oysterbar in Koksijde. Chef Yates gaat er voor een moderne brasseriekeuken waarin hij Britse en wereldse accenten verwerkt.

Sail & Anchor will be cooking at the seaside this Summer!

Michael is afkomstig uit Lancashire (North West England). Na een passage bij verschillende sterrenrestaurants in het Verenigd Koninkrijk kwam hij terecht bij Oud Sluis van Sergio Herman. Tijdens zijn drie jaar als sous chef bij Oud Sluis ontmoette hij zijn vriendin Marijke. Na een tussenstop bij Carcasse van Hendrik Dierendonck gooiden ze in 2016 hun anker uit in Antwerpen.

Julia Fish and Oysterbar – Koksijde

Het lijkt wel of we dit koppel stalken. We leerden hun kennen toen we een bezoek brachten aan restaurant Carcasse. Nadien brachten we een bezoek aan Sail & Anchor in Antwerpen en nu enkele jaren later waren we erg benieuwd naar de mix van Sail & Anchor & Julia Fish and Oysterbar. Tijdens ons bezoek, toen nog op het terras van dit restaurant bestelden we een 5 tal voorgerechten op te delen. Telkens weer proef je dat alles klopt. De smaak, de creativiteit & de kruiding. De vibe, de swung en de vrolijke glimlach waarmee alles wordt geserveerd maakte van dit restaurantbezoek misschien al wel het beste restaurantbezoek van 2021. Het zal straf zijn om dit nog te overtreffen.

Het eerste restaurantbezoek van 2021

Als aperitief kozen we voor een heerlijk biertje. Julia, hoewel de naam het ons doet vermoeden heeft dit bier niets met  het restaurant te maken. Julia is een creatie van twee broers uit Kortrijk. Julia is een dubbelgegist blond aperitiefbier met een vleugje fruit en lichte bitterheid. Absoluut een aanrader om eens te proeven! Bij het aperitief werden gefrituurde garnalen geserveerd. Wij bestelden er nog een bordje oesters bij. Hierna bestelden we een heerlijk flesje witte wijn en tal van voorgerechten. Voorgerechten die bovendien perfect met twee gedeeld kunnen worden. 

Witte pens van sint-jakobsvrucht met schijfjes radijs
Beignet van gerookte paling, prei & vichyssoise
Gambero rosso
Tempura van soft-shell crab
Artisjok barigoule
Dame blanche


Praktisch:

Julia Fish and Oysterbar ¦ Arthur Vanhouttelaan 2 ¦ 8670 Koksijde
058 62 66 65 ¦ Website ¦ Facebook

Sail & Anchor ¦ Guldenvliesstraat 60 ¦ 2600 Antwerpen
03 430 40 04 ¦ Website ¦ Facebook


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *