Quiche met asperge
De eerste keer dat we dit recept testte, maakten we verschillende kleine quiches. Eigenlijk bedoeld als voorgerecht. Maar aan tafel klonk al direct dat ik dit recept ook gerust als hoofdgerecht mocht maken. Zo gezegd, zo gedaan. Een grote versie van de quiche met asperge, ham en zure room
Nodig voor 1 quiche
- 1 kant en klare rol bladerdeeg
- 250 ml zure room
- 2 eieren
- 1 el fijngesneden tuinkruiden
- peper en zout
- 1/2 kg witte asperges
- 1/2 kg groene asperges
- 75 g emmentaler
- 100 g rauwe ham
Doen
- Schil de asperges, kook deze beetgaar
- Verfris de asperges direct onder koud water. Leg ze op een handdoek zodat ze goed kunnen uitlekken/drogen
- Meng de zure room met de eieren. Voeg tuinkruiden toe, breng op smaak met peper en zout
- Leg de bladerdeeg in de vorm
- Verdeel de mengeling van zure room op de bodem
- Schik hierop de asperges met telkens een dun reepje ham ertussen
- Strooi er een beetje emmentaler kaas over
- Bak gedurende 35 á 40 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.