Last minute aperitief hapjes voor de feestdagen
Recepten

Last minute aperitief hapjes voor de feestdagen

Print Friendly, PDF & Email

Het aperitief,

Het aperitief vind ikzelf meestal het leukste moment van de hele avond. De tafel vol met lekkere hapjes, een biertje of een glaasje bubbels erbij en de avond kan niet meer stuk. Iedereen tezamen gezellig in het salon. Maar wie zorgt er voor die hapjes? In deze blogpost geef ik je alvast enkele tips voor last minute aperitief hapjes.

Last minute aperitief hapjes voor de feestdagen

Last minute aperitief hapjes,

Ikzelf maak altijd graag verse hummus, tapenade, wraps, enz. . Je kan dit werk veelal vooraf doen, maar toch steekt er heel wat tijd, en afwas is. Ik snap goed dat niet iedereen hier tijd voor heeft. In samenwerking met Delhaize mocht ik enkele last minute aperitief hapjes in elkaar steken. Zo zet je zonder werk de hele tafel vol met lekkers.

Charcuterie & kaas,

Een lekker plakje charcuterie of kaas mag niet ontbreken bij het aperitief. Voor deze schotel halen we charcuterie van wild in huis. Chorizo van everzwijn en salami van hert. Twee producten van Arte Monte die geheel volgens traditie worden gemaakt. Daarnaast een stukje Delice de Bourgogne, een heerlijk Franse wit schimmel kaas. Deze serveren we met eveneens Spaanse crackers van Paul & Pippa en Belgische kriekenkonfijt met kriek

Last minute aperitief hapjes voor de feestdagen

Paté & foie gras,

De paté van haas serveerde ik met de witloofkonfijt met Belgische bier en een toastje van het seizoensbrood met noten en vijgen. De eendenlever van Larnaudie serveerde ik op de gegrilde toastjes met vijgen. Maar eveneens smaakte deze eendenlever subliem met een stukje van het seizoensbrood.

Last minute aperitief hapjes voor de feestdagen

Tapenade en witte pens,

Op de laatste plateau serveren we de trio van truffel tapenade. Drie varianten met gegrilde champignons, witte bonen en olijven. Daarnaast nog een schaaltje met plakjes witte pens. Een Belgische klassieker die dit jaar nog feestelijker werd gemaakt met peperkoek.

Last minute aperitief hapjes voor de feestdagen

Elk jaar pakt Delhaize uit met een knap eindejaarsgamma. Van kwaliteitsvolle producten tot kant en klare hapjes. Ook dit jaar zullen er weer verschillende van deze producten op onze feesttafel terecht komen. Combineer zelf want zo smaakt bijvoorbeeld de Delice de Bourgogne ook heerlijk op de gegrilde toastjes met vijgen met een beetje kriekenkonfijt.

Met dank aan Delhaize voor de fijne samenwerking.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *