Tapenade van zongedroogde tomaten
Tapenade is van oorsprong een Provençaals product. De naam is afgeleid van tapéno, dat Provençaals voor kappertjes is. Je vind dit gewoon in de supermarkt, maar vers gemaakte tapenade is natuurlijk veel lekkerder.
Een tapenade maken is helemaal niet moeilijk. Het enige wat je nodig hebt is een blender of cutter. Verder kan je hier oneindig mee variëren. Mijn favoriete tapenade is van zongedroogde tomaten.
Ingrediënten:
- 8 zongedroogde of gekonfijte tomaten
- 1 el geroosterde pijnboompitten
- 2 el olijfolie
- 1/2 teentje knoflook
- 1 el geraspte Parmezaanse kaas
- (enkele kappertjes)
Werkwijze:
- Snij de zongedroogde tomanten in stukjes
- Doe alle ingrediënten in de vijzel of blender en maal dit fijn
- Er mag nog wel wat structuur in zitten
- Serveer met bv. Grissini, Bruschetta, ….
Hoi Kris!!
Super toffe website!! Vraagje : kun je tapenade of pesto invriezen?
Bedankt voor een antwoord!!!
Groetjes,
Lut
Hoi Lut,
Pesto kan je makkelijk invriezen, bv in bakjes voor ijsklontjes
(Maar vers is natuurlijk altijd het lekkerste)
Tapenade invriezen heb ik nog geen ervaring mee.
Succes !!