Dit is eigenlijk zo gemakkelijk dat het geen recept is. Krokante filodeeghapjes, gevuld met romige feta en zoete honing. Perfect als fingerfood voor elk feestje. Je kan volledig zelf kiezen hoe groot je deze hapjes maakt. Wij sneden onze feta in blokjes van ongeveer 1 cm x 3 cm. Het filodeeg wordt knapperig gebakken in de oven, terwijl de smeuïge feta en de zoete honing een verrukkelijk contrast vormen. Een eenvoudig te maken, maar onweerstaanbaar lekker hapje!
Ingrediënten
- filodeeg
- feta
- honing
- gemengde zaden (sesamzaad, maanzaad, zonnebloempitten)
- ei
Doen
- Neem de vellen filodeeg uit de verpakking. Bewaar de vellen die je nog niet gebruikt onder een vochtige, schone theedoek.
- Ik ging aan de slag met vierkante vellen filodeeg van 15 x 15 cm
- Snijd de feta in reepjes, naargelang de grootte van het hapje. bijvoorbeeld 1 cm x 3 cm
- Leg de blokjes feta op een vierkant filodeeg
- Lepel er een klein beetje honing over
- Vouw de filodeeg dicht
- Leg de hapjes op een bakplaat met bakpapier
- Wrijf de hapjes in met losgeklopt ei
- Strooi er een beetje zaadjes over
- Bak gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
- Smakelijk
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.