Linzen met pompoen en merguez worstjes
Hoofdgerechten, Recepten

Linzen met pompoen en merguez worstjes

In de drukte van alledag verlangen we naar eenvoudige, voedzame gerechten die snel te bereiden zijn. Vandaag staat er een smaakvol recept op het menu: Linzen met pompoen en merguez. Een heerlijke combinatie van voedzame linzen, hartige merguez worstjes en de zoete smaak van pompoen. Dit gerecht belooft niet alleen comfort, maar ook een feest van smaken op je bord. Laat de keukengeuren je huis vullen en geniet van deze heerlijke dagelijkse kost!

Nodig voor 2 personen

  • merguez worstjes
  • 1/2 butternut pompoen
  • 220 g linzen
  • 200 g tomatenblokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 2 wortel
  • 1 groenten bouillonblokje
  • 1 tl harissa
  • komijn
  • peper en zout

Doen

  • Snij de pompoen in blokjes, kruid deze met olijfolie, peper, zout en komijn
  • Leg de blokjes pompoen op een bakplaat met bakpapier
  • Rooster deze 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Pel de look, rasp deze fijn
  • Kuis de ui en wortel. Snij de ui fijn, de wortel in blokjes
  • Smelt een klontje boter in een ruime braadpan
  • Bak hierin de merguez worstjes (deze moeten nog niet helemaal gaar zijn)
  • Haal de worstjes uit de pan
  • Stoof in diezelfde pan de look, ui en wortel aan
  • Voeg de linzen, 200 g tomatenblokjes, 440 ml water en het bouillonblokje toe
  • Breng het geheel aan de kook
  • Laat pruttelen tot het water is verdampt en de linzen gaar zijn
  • Voeg de blokjes geroosterde pompoen toe aan de linzen
  • Meng alles goed onder elkaar. Breng dit op smaak met peper en zout
  • Leg de merguez worstjes op de linzen. Plaats het deksel terug op de pot
  • Laat dit 5 minuten rusten
  • Serveer de stoofpot van linzen met geroosterde pompoen en merguez worstjes
  • Smakelijk

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *