In de oven gebakken zalm met linzen
Hoofdgerechten, Recepten

In de oven gebakken zalm met linzen en broccoli

Eerlijk gezegd zijn wij niet de grootste liefhebbers voor zalm. Maar in dit recept wel. De zalm wordt gemarineerd met mosterd, tijm en zeste van citroen voordat we deze bakken in de oven. Daarbij maken we smaakvolle linzen met in de oven geroosterde broccoli klaar. Eigenlijk klinkt dit als een lekker en gezond recept. Awel, dat is het eigenlijk ook echt!

Nodig voor 2 personen

  • 2 zalmfilets 180 á 200 gram – The Meatlovers
  • 2 el olijfolie
  • 1 el mosterd
  • snuifje tijm
  • zeste van 1/2 citroen
  • 1 klein teentje look, fijn geraspt
  • peper en zout
  • Meng de olijfolie, mosterd, tijm, zeste van citroen, look, peper en zout
  • Marineer hiermee de zalm
  • Leg de filets van zalm in een ovenschotel
  • Bak deze op het einde 10 á 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden

Broccoli

  • 1 broccoli
  • olijfolie
  • peper en zout
  • Snij de broccoli in roosjes (bewaar de steel voor bij de linzen)
  • Meng de broccoliroosjes met olijfolie, kruid met peper en zout
  • Verdeel deze op een bakplaat met bakpapier
  • Bak gedurende 15 á 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
    (zet na 5 minuten de zalm bij in de oven, zo zijn deze tezamen klaar)

Linzen

  • 200 gram linzen
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 2 stelen groene selder
  • 1 takje tijm en een blaadje laurier
  • olijfolie
  • Snij de ui, wortel, selder en steel van broccoli in fijne blokjes
  • Warm een scheutje olijfolie op in een ruime kookpot
  • Stoof hier de ui, wortel, selder en steel van broccoli in aan
  • Voeg na enkele minuten de linzen, het bouillonblokje en 400 ml water toe
  • Breng aan de kook
  • Laat dit zachtjes sudderen tot al het water is verdampt
  • Breng de linzen op smaak met peper en zout
  • Serveer deze linzen met de gebakken zalm en broccoli
  • Smakelijk!

Dit recept behoord tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt en The Meatlovers.


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *