International Margarita Day - Mandarine Napoléon
Dranken & Cocktails, Recepten

International Margarita Day – Mandarine Napoléon

Vandaag, 22 februari, wordt de iconische Margarita cocktail in het zonnetje gezet ter ere van International Margarita Day. De Margarita maakt deel uit van de ‘Sour’ cocktailfamilie en bestaat traditioneel uit drie ingrediënten: tequila, sinaasappellikeur en limoensap, vaak geserveerd in een glas met zout op de rand. Margarita’s worden meestal geshaket en geserveerd in het gelijknamige margaritaglas (coupette). Speciaal voor deze ‘International Margarita Day’ maken we de klassieke versie, eentje met ijs en een overheerlijke versie met bloedsinaasappel. 

Margarita – The Classic

  • 50 ml Tequila Camino Silver
  • 25 ml Mandarine Napoléon
  • 25 ml limoensap
  • 5 ml suikersiroop (optioneel)
  • zout
  • ijsblokjes
  • Wrijf met een halve limoen over de rand van het cocktailglas
  • Dep het glas in zout voor een mooi zoutrandje
  • Giet alle ingrediënten in een shaker met ijs
  • Shake de cocktail voor ongeveer 10 seconden
  • Strain de cocktail in het cocktail glas
  • Werk af met een schijfje limoen

Variant: Strain de cocktail in een cocktailglas gevuld met ijsblokjes


Margarita – Bloedsinaasappel

  • 50 ml Tequila Camino Silver
  • 30 ml Mandarine Napoléon
  • 5 ml Carpano bitter
  • 30 ml sap van bloedsinaasappel
  • 25 ml limoensap
  • 5 ml suikersiroop
  • zout
  • ijsblokjes
  • Wrijf met een halve limoen over de helft van de rand van het cocktailglas
  • Dep het glas in zout voor een half zoutrandje
  • Giet alle ingrediënten in een shaker met ijs
  • Shake de cocktail voor ongeveer 10 seconden
  • Strain de cocktail in het cocktail glas met ijsblokjes
  • Werk af met een schijfje bloedsinaasappel

Advertentie – Dit recept behoort tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt & Alcobrands


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *