Paascocktail,
Pasen staat gelijk aan het begin van de Lente. Hoewel er enkele jaren geleden met Pasen nog sneeuw lag. Gaan we er nu vanuit dat de Lente echt in het land is. Met Pasen denkt iedereen aan natuurlijk aan paaseieren. Een hoogfeest voor de kinderen. Maar omdat wij vinden dat ook de volwassenen reden tot feest hebben, vertalen we deze feestdag naar een originele en lekkere cocktail. Hiervoor gaan we natuurlijk aan de slag met chocolade en verse munt die net boven de grond komt piepen. Het resultaat is een heerlijke Chocolade Mojito.
Naast de paaseitjes hadden wij vroeger nog een traditie met Pasen. Elk jaar kwamen er heerlijke vogelnestjes op tafel. Dit jaar maakte ik hier een leuke en overheerlijke variant op met lamsgehakt en kwarteleitjes. Hiermee maakte ik kleine vogelnestjes die we serveren met spaghetti van courgette en een pesto van zongedroogde tomaten. het recept vind je hier.
Chocolade Mojito,
Chocolade en munt is een heerlijke combinatie. Ook wel gekend van de ‘after dinner’ chocolaatjes. Niet dat we deze chocolaatjes erin verwerken. Want voor deze cocktail maken we onze eigen chocoladelikeur. Al dan niet kan je hiervoor je paaseieren gebruiken.
Chocoladelikeur:
- 50 ml gecondenseerde melk
- 140 ml room
- 70 gram chocolade 70%
- 100 ml jenever of gin
- Warm de room op tot aan het kookpunt, zet het vuur uit
- Voeg chocolade toe, roer totdat deze is gesmolten
- Voeg gecondenseerde melk en jenever of gin toe
- Bewaar in de koelkast voor maximum 7 dagen
Chocolade Mojito:
- 30 ml bruine rum
- 30 ml chocolade likeur
- 30 ml bruiswater
- 1 kl rietsuiker
- gepileerd ijs
- Doe de bruine rum en rietsuiker in een mojitoglas
- Roer tot de suiker is opgelost
- Voeg de chocolade likeur toe
- Vul het glas met gepileerd ijs
- Vul de cocktail aan met bruiswater
- Werk af met een gekneusd takje munt
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.