Spinazie omelet met opgeklopte verse kaas en Filet d'Anvers
Aperitief hapjes, Recepten

Spinazie omelet met opgeklopte verse kaas en filet d’Anvers

Print Friendly, PDF & Email

Spinazie omelet met St Môret® Mousse Bieslook,

Iedereen is fan van aperitief hapjes. Zowel de gastheer of gastvrouw als de gasten zelf. Kies voor aperitief hapjes die je op voorhand kan klaarmaken, zodat je tijd genoeg hebt voor je gasten. Zet de tafel vol met enkele van die lekkernijen, schenk een aperitiefje uit en geniet. Deze spinazie omelet met opgeklopte verse kaas en filet d’Anvers is daar ideaal voor.

Spinazie omelet met opgeklopte verse kaas en Filet d'Anvers

Gezond aperitief hapje

Mijn uitdaging is wel om redelijk gezonde aperitief hapjes op tafel te zetten. Geen zware bladerdeeg hapjes waarna iedereen al genoeg gegeten heeft. Zo vind in persoonlijk gevulde wraps erg leuk, hiermee kan je oneindig variëren. Maar om het nog wat gezonder te maken heb ik deze keer de wraps vervangen door een omelet met spinazie. Zo hebben we ineens een glutenvrij alternatief voor de wraps.

Spinazie omelet met opgeklopte verse kaas en Filet d'Anvers

Opgeklopte verse kaas,

Om deze spinazie omelet te vullen heb ik gekozen voor de bieslook mousse van St Môret®. De luchtige textuur van deze opgeklopte verse kaas is ideaal om de nodige fraicheur in het hapje te brengen. Verder vullen we de omelet op met verse spinazie en fijne plakjes Filet d’Anvers.

Recept:

  • 2 eieren
  • 2 handen verse spinazie (+ beetje extra voor de vulling)
  • St Môret® Mousse Bieslook 140g
  • 50 g filet d’Anvers
  • peper en zout
  • boter

 

Doen:

  1. Klop de eieren los, kruid met peper en zout
  2. Snij de spinazie in fijne reepjes
  3. Meng de fijngesneden spinazie onder de eitjes
  4. Maak hiervan een zo dun mogelijke omelet
  5. Laat de omelet volledig afkoelen
  6. Besmeer de afgekoelde omelet met een laagje opgeklopte verse kaas
  7. Beleg de kaas met enkele blaadjes spinazie
  8. Leg hierop de plakjes filet d’Anvers
  9. Rol de omelet voorzichtig op, wikkel deze in in plasticfolie
  10. Bewaar de omelet tot je gasten er zijn in de koelkast
  11. Snij de spinazie omelet met roomkaas in plakjes
  12. Geniet!

 

Recept in foto’s:

Spinazie omelet met opgeklopte verse kaas en Filet d'AnversSpinazie omelet met opgeklopte verse kaas en Filet d'AnversSpinazie omelet met opgeklopte verse kaas en Filet d'AnversSpinazie omelet met opgeklopte verse kaas en Filet d'Anvers

Recept ontwikkeling voor ilovecheese.be

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *