Spinazie omelet met St Môret® Mousse Bieslook,
Iedereen is fan van aperitief hapjes. Zowel de gastheer of gastvrouw als de gasten zelf. Kies voor aperitief hapjes die je op voorhand kan klaarmaken, zodat je tijd genoeg hebt voor je gasten. Zet de tafel vol met enkele van die lekkernijen, schenk een aperitiefje uit en geniet. Deze spinazie omelet met opgeklopte verse kaas en filet d’Anvers is daar ideaal voor.
Gezond aperitief hapje
Mijn uitdaging is wel om redelijk gezonde aperitief hapjes op tafel te zetten. Geen zware bladerdeeg hapjes waarna iedereen al genoeg gegeten heeft. Zo vind in persoonlijk gevulde wraps erg leuk, hiermee kan je oneindig variëren. Maar om het nog wat gezonder te maken heb ik deze keer de wraps vervangen door een omelet met spinazie. Zo hebben we ineens een glutenvrij alternatief voor de wraps.
Opgeklopte verse kaas,
Om deze spinazie omelet te vullen heb ik gekozen voor de bieslook mousse van St Môret®. De luchtige textuur van deze opgeklopte verse kaas is ideaal om de nodige fraicheur in het hapje te brengen. Verder vullen we de omelet op met verse spinazie en fijne plakjes Filet d’Anvers.
Recept:
- 2 eieren
- 2 handen verse spinazie (+ beetje extra voor de vulling)
- St Môret® Mousse Bieslook 140g
- 50 g filet d’Anvers
- peper en zout
- boter
Doen:
- Klop de eieren los, kruid met peper en zout
- Snij de spinazie in fijne reepjes
- Meng de fijngesneden spinazie onder de eitjes
- Maak hiervan een zo dun mogelijke omelet
- Laat de omelet volledig afkoelen
- Besmeer de afgekoelde omelet met een laagje opgeklopte verse kaas
- Beleg de kaas met enkele blaadjes spinazie
- Leg hierop de plakjes filet d’Anvers
- Rol de omelet voorzichtig op, wikkel deze in in plasticfolie
- Bewaar de omelet tot je gasten er zijn in de koelkast
- Snij de spinazie omelet met roomkaas in plakjes
- Geniet!
Recept in foto’s:
Recept ontwikkeling voor ilovecheese.be