Macaroni met spek, spruiten en kaassaus
Hoofdgerechten, Recepten

Macaroni met spek, spruiten en kaassaus

Macaroni met ham is kaas is echt pure comfortfood. We maakten in het verleden al leuke varianten met bijvoorbeeld bloemkoolsaus en pastinaak. Maar evengoed een versie met pompoensaus en merguez. Deze keer blijven we dichter bij de originele macaroni met ham en kaas. We maken een heerlijke versie met in de oven geroosterde spruiten en spekblokjes. De ideale manier om spruitjes te leren eten. 

Nodig voor 2 personen – Ingrediënten van Lidl

  • 230 g macaroni
  • 200 g spekblokjes
  • 200 g gemalen kaas
  • 40 g bloem
  • 40 g boter
  • 500 ml melk
  • 400 g diepvries spruiten
  • peper, zout en nootmuskaat

Doen

  • Doe de spruiten en spekblokjes in een ovenschotel
  • Bak deze gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden
  • Haal uit de oven, laat even afkoelen. Snij de helft van de spruiten doormidden
  • Kook de pasta beetgaar zoals op de verpakking staat
  • Giet de pasta af
  • Smelt boter in een kookpot. Voeg de bloem toe
  • Roer goed met een houten lepel totdat je een homogene massa hebt
  • Stoof dit even zachtjes aan op het vuur (zo verdwijnt de bloem-smaak)
  • Voeg af het vuur de melk toe, en breng terug aan de kook
  • Laat de saus even pruttelen, en zet daarna het vuur uit
  • Voeg 100 gr gemalen kaas toe
  • Breng de saus verder op smaak met peper, zout en nootmuskaat
  • Voeg hier de macaroni, geroosterde spruiten en spekblokjes aan toe
  • Meng alles goed onder elkaar
  • Verdeel de macaroni in de ovenschotel
  • Serveer de macaroni, of strooi er de overige kaas over en gratineer deze in de oven
  • Smakelijk!

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *