Macaroni met bloemkoolsaus en pastinaak
Hoofdgerechten, Recepten

Macaroni met bloemkoolsaus en pastinaak

Macaroni met bloemkoolsaus

Ik weet het, met dit recept zijn we helemaal niet vernieuwend. Macaroni met bloemkoolsaus bestaat al een hele tijd. Maar toch publiceren we het op de blog. Al is het maar voor mezelf, want dit gerecht passeert hier regelmatig op tafel. Als extra voegen we hier ook wel pastinaak aan toe. 1 pastinaak gemixt in de saus, een andere pastinaak in blokjes gesneden en gebakken tezamen met de spekreepjes.

Nodig voor 2 personen

  • 250 g macaroni
  • 400 g bloemkool
  • 2 pastinaak
  • 150 ml melk
  • 200 g gemalen kaas
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 150 g plakjes beenham

Doen

  • Schil 1 pastinaak, snij deze in blokjes
  • Snij de bloemkool in stukjes
  • Doe de blokjes pastinaak en bloemkool in een ruime kookpot
  • Voeg 150 ml melk en 150 ml water toe
  • Breng het geheel aan de kook
  • Laat zachtjes pruttelen onder deksel tot de groenten gaar zijn
  • Mix de saus fijn, breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat
  • Voeg de helft van de gemalen kaas toe
  • Schil de andere pastinaak, snij deze in blokjes
  • Bak de pastinaak in een pan tezamen met spekblokjes
  • Snij de plakjes beenham in stukjes
  • Kook ondertussen de macaroni beetgaar
  • Meng de gebakken pastinaak, spekblokjes en ham onder de bloemkoolsaus
  • Giet de macaroni af, meng deze onder de saus
  • Verdeel alles in een ovenschotel
  • Strooi er de resterende gemalen kaas over
  • Gratineer kort in de oven

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Vanessa goossens zegt:

    Super lekker en lekker makkelijk!!!Een echte aanrader.

    1. kriskookt zegt:

      Bedankt Vanessa! Leuk om te horen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *