Tartaar van kalfsvlees met kaneel, zure room en Caviaar van haring
Recepten, Voorgerechten

Tartaar van kalfsvlees met kaneel, zure room en Caviaar van haring

Tartaar van kalfsvlees by Seppe Nobels

Seppe Nobels heeft eigenlijk geen introductie meer nodig op de blog. Zoals jullie waarschijnlijk wel weten zijn wij fan van zijn kookstijl. Seppe is een chef die kookt met eerlijke producten, liefst uit eigen streek. Hij brengt krachtige, hedendaagse gerechten in een eigentijds en trendy kader. Dat liet hij ook zien tijdens een live kooksessie rond Europees kalfsvlees. Met dit recept rond tartaar van kalfsvlees laat de chef ons proeven van een uiterst makkelijk en smaakvolle creatie. Een bordje plezier dat iedereen op tafel kan zetten.

Nodig voor 4 personen

  • 500 gr kalfsvlees (vraag aan je slager om het heel fijn te snijden)
  • 1 el kaneel
  • 2 sjalotten
  • 4 eetlepels zure room
  • peper van de molen
  • zout
  • een mespunt cayennepeper
  • 2 eetlepels knoflookolie
  • 100 gr krielaardappelen met schil
  • 5 dl arachiedeolie (om te frituren)
  • 100 gr haringcaviaar
  • 100 gr lamsoor of verse spinazie

Doen

  • Was de krieltjes grondig en snijd in flinterdunne plakjes.
  • Snipper de sjalotten fijn.
  • Verwarm de arachiedeolie voor op 165 °C. (steelpan of friteuse)
  • Bak de fijne schijfjes aardappel goudbruin aan in de olie tot krokante chips. Leg op keukenpapier en breng op smaak met fijn zout.
  • Snijd het kalfsvlees in een fijne tartaar.
  • Meng de tartaar van kalfsvlees in een grote kom met lookolie en breng op smaak met cayennepeper, kaneel, peper en zout.
  • Serveer de tartaar met een flinke lepel zure room en een lepel haringcaviaar.
  • Bedek met de krokante aardappelchips en een beetje lamsoor of spinazie.

Recept in foto’s

Meer recepten met kalfsvlees van Kris Kookt vind je hier

Tartaar van kalfsvlees met kaneel en zure room en Caviaar van haring
Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *