Cocktail met bloedsinaasappel,
Zoals je eerder al kon zien op deze blog ben ik een liefhebber van bloedsinaasappel. De vorige keer maakten we een heerlijke mocktail met sap van bloedsinaasappel, gember, citroengras en peper. Deze keer gaan we voor een echte cocktail met bloedsinaasappel. Nog beter, zelfs twee verschillende cocktails.
Aperitief of After dinner cocktail,
Op een avond experimenteren kwam ik uit bij deze twee creaties. De eerste cocktail is een heerlijk fris aperitief op basis van bloedsinaasappelsap en gin. De tweede creatie is een iets stevige after-dinner cocktail met sap van bloedsinaasappel, whisky en gin.
Het aperitief
Nodig voor 1 aperitief,
- 50 ml gin
- 50 ml sap van bloedsinaasappel
- 10 ml suikersiroop
- 30 ml citroensap
Doen,
- Giet alle ingrediënten in een cocktailglas gevuld met ijs
- Roer goed zoals alle ingrediënten mengen en de cocktail afkoelt
- Werk af met een schijfje bloedsinaasappel
After dinner cocktail:
- 25 ml gin
- 25 ml whisky (ik gebruikte Bowmore 9 y – sherry cask met lichte turfrook)
- 50 ml sap van bloedsinaasappel
- 10 ml suikersiroop
- 30 ml citroensap
Doen:
- Giet alle ingrediënten in een cocktailglas gevuld met ijs
- Roer goed zoals alle ingrediënten mengen en de cocktail afkoelt
- Werk af met een schijfje bloedsinaasappel
Variant:
- Shake deze cocktail met 1 eiwit voor een zachtere versie
Klinkt goed! Welke gin en welke tonic raad je aan? Want de juiste variant kan een cocktail maken of kraken tenslotte..
Hoi, Tonic gebruik ik niet in deze recepten.
Voor deze twee cocktails gebruik ik een vrij neutrale gin.