Biefstuk met korianderpesto, rijst en knapperige groenten
Hoofdgerechten, Recepten

Biefstuk met korianderpesto, rijst en knapperige groenten

Een perfect gebakken biefstuk met een verrassende twist: korianderpesto. Deze frisse en kruidige pesto maken we niet met pijnboompitten, maar met pinda’s. We serveren de biefstuk met rijst, knapperige courgette en paprika voor een kleurrijk geheel. Een handje geroosterde pinda’s zorgt voor extra crunch en een hartige toets. Dit gerecht is eenvoudig, snel klaar en boordevol smaak. Ideaal voor een doordeweekse avond, maar ook speciaal genoeg om gasten mee te verwennen. Zin in iets nieuws? Probeer deze heerlijke combinatie!

Nodig voor 2 personen

  • 2 Kogelbiefstuk (200g) – The Meatlovers
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 250 g rijst
  • 1 rode peper

Korianderpesto

  • 20 g verse koriander (1plantje)
  • 1 klein teentje knoflook
  • 100 ml olijfolie
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 150 g gezouten pinda (100g voor de pesto / 50g voor de afwerking)
  • peper en zout

Doen

  • Maak eerste de korianderpesto
  • Mix de look, olijfolie, Parmezaanse kaas, koriander en 100 g pinda’s tot pesto
  • Breng dit op smaak met peper en zout. Zet apart.
  • Hak de overige pinda’s fijn om als afwerking te gebruiken
  • Pel de ui, kuis de paprika, snij de courgette doormidden
  • Snij deze groenten in reepjes / plakjes
  • Kook de rijst zoals op de verpakking staat
  • Warm een scheutje olijfolie op in een ruime pan
  • Stoof hierin de groenten beetgaar. Kruid deze met peper en zout
  • Meng de aangestoofde groeten en 1 el korianderpesto onder de gekookte rijst
  • Voeg naar eigen smaak fijngesneden rode peper toe
  • Kruid de biefstuk met peper en zout
  • Bak de biefstukken zoals je ze graag hebt. Laat deze enkele minuten rusten
  • Serveer de biefstuk met rijst en gebakken groenten
  • Werf af met pesto van korinader, rode peper, gehakte pinda en verse koriander

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *