Bij Maurice staat gastvrijheid en smaakvolle verfijning centraal. In dit gezellige restaurant van Karl Ave en Kaatje De Blick, vernoemd naar hun kat, voel je je direct thuis. Karl combineert klassieke technieken met moderne invloeden, waarbij Aziatische toetsen en seizoensgebonden ingrediënten voor spanning zorgen op het bord. Of je nu kiest voor een uitgebreid menu of een verfijnde lunch, de kwaliteit en smaak staan steeds voorop.
De warme sfeer, de vlotte bediening en het stijlvolle interieur – inclusief een gezellig tuinterras in de zomer – maken van Maurice een plek waar gastronomie en gezelligheid hand in hand gaan. Niet voor niets krijgt het restaurant lovende recensies van Michelin en 13,5 punten in Gault&Millau. Een bezoek aan Maurice is pure verwennerij, gebracht met een glimlach.



Maurice: waar gastronomie en gezelligheid samenkomen
We startten de lunch met een heerlijk glas Belgische bubbels van wijndomein Entre-Deux-Monts uit het Heuvelland. Een elegante en frisse start, perfect om de smaakpapillen wakker te schudden. Daarbij werden we verwend met een reeks verfijnde amuses die de toon zetten voor de rest van de middag: pure smaken, verrassende combinaties en net dat tikkeltje speelsheid. Een veelbelovende start van een smakelijke middag.
Labneh/ beukenzwam/ melasse/ belperknolle
Bladerdeeg/ culatello di Zibello/ cremé Parmezaan
Krokant zeesla/ makreel/ daikon/ rode biet/ shizo





Bij het degustatiemenu kozen we zowel voor de aangepaste wijnen als de alcoholvrije pairing. En dat laatste was waar gastvrouw Kaatje echt in uitblonk. De sapjes waren verrassend, perfect in balans en boordevol smaak. Zo proefden we een verfijnd glas op basis van Genmai-cha – een Japanse thee met groene Sencha en gepofte rijst – en een frisse mix van sauvignondruif en appel. Maar de ontdekking? Tepache! Dit Mexicaanse drankje van gefermenteerde ananas was de perfecte match met het dessert.
BLUEFIN TONIJN “AKAMI” – Panna cotta van bimi & Japanse BBQ vinaigrette


SKREI – Structuren van bloemkool – champagnesaus en velouté van peterseliewortel


TRUFFEL – Gefrituurd scharrelei & Hervekaas AOC Le Vieux Moulin


FILET PUR “HOLSTEIN” – Chantenay wortel & keizer oesterzwam


CITRUS – muscovado, meringue, ijs van limoen & ananans


Bij Maurice genoten we van een verzorgde lunch in een warme, huiselijke sfeer. Smaakvolle gerechten, vlotte bediening en een ontspannen setting maakten het een aangename middag. De aangepaste dranken, zowel met als zonder alcohol, zorgden voor een leuke extra toets. Chef Karl Ave beheerst zijn cuissons tot in de puntjes. De skrei werd op lage temperatuur gegaard en was botermals, terwijl de filet pur perfect saignant gebakken werd – mooi rood vanbinnen en heerlijk sappig. Tot binnenkort Maurice!


Restaurant Maurice – Bredabaan 662 – 2930 Brasschaat
Website – Instagram
Inderdaad, bij Maurice is het elke keer genieten. Het lekkere eten met aangepaste dranken. Het onthaal en de bediening zijn ook elke keer perfect. En een gezellige setting. Ik kan het iedere aanbevelen.