Bottega Prosecco Brut is een heerlijke mousserende wijn uit het noordoosten van Italië, gemaakt van de Glera-druif uit de provincie Treviso. Je ruikt fruitige tonen van appel, peer en mediterrane citrus, met toetsen van wilde bloemen. De smaak is fris en delicaat, met een harmonieuze zachtheid. Heerlijk, dankzij het vakmanschap van vijf proseccomakers, topkwaliteit druiven en een flinke portie duurzaamheid.
Heerlijk om te genieten van een glaasje prosecco. Maar voor Valentijn maken wij een verrassende liefdescocktail met Bottega Prosecco Brut. Daarbij serveren we een bladerdeegwafeltje met veenbessen, geitenkaas en basilicum. Een match made in Italy!




Liefdescocktail met Bottega Prosecco Brut
- 2 delen Bottega Prosecco Brut
- 1 deel cranberry sap (gekoeld)
- 15 ml Mandarine Napoleon
- 5 druppels citroensap
- veenbessen en rozemarijn voor de afwerking
- Vul een champagneglas met Mandarine Napoleon en enkele druppels citroensap
- Voeg 1 deel cranberrysap en 2 delen prosecco toe
- Roer kort om
- Werk af met veenbessen en rozemarijn
- Serveer met een smaakvol bladerdeegwafeltje



Bladerdeegwafeltje met veenbes en geitenkaas
- bladerdeeg
- zachte geitenkaas
- scheutje room
- veenbessen:
- 100 g veenbessen
- 1 el suiker
- sap van 1/2 sinaasappel
- 1 el Mandarine Napoleon
- 30 ml water
- basilicum en zeste van sinaasappel
- Doe de veenbessen, suiker, sinaasappelsap, Mandarine Napoleon en water in een steelpannetje
- Laat zachtjes sudderen tot de veenbessen zacht zijn
- Laat volledig afkoelen
- Roer de geitenkaas los met een scheutje room
- Kruid de geitenkaas met peper en zout
- Bak de bladerdeeg tussen een wafelijzer krokant
- Snijd reepjes van de bladerdeegwafels (zie foto)
- Vul de wafeltjes met crème van geitenkaas en veenbessen
- Werk af met basilicum en zest van sinaasappel




Advertentie – Dit recept behoort tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt & Alcobrands
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.
