Romig, knapperig en onweerstaanbaar lekker! Deze cheesecake heeft een zijdezachte textuur, een heerlijke crunch van pistachenoten en de subtiele zoetheid van witte chocolade. Elke hap is een perfecte balans tussen smeuïg en krokant, met net dat tikkeltje extra luxe. Het ziet er niet alleen prachtig uit, maar maakt ook elke hap puur genieten. Of je hem nu serveert voor een feestelijke gelegenheid of gewoon jezelf trakteert, deze cheesecake is altijd een schot in de roos. Simpel, puur en ongelooflijk lekker – precies zoals het hoort!


Nodig:
- springvorm 24 cm
Bodem:
- 120 g maria koekjes
- 80 g pistachenoten en hazelnoten
- 120 g boter
- zout
Vulling:
- 500 g platte kaas
- 200 ml room 40%
- 65 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 5 blaadjes gelatine (1.66gram/blaadje)
- 50 ml melk
- 50 g pistachepasta
Topping:
- 110 g witte chocolade
- 55 g room
- 25 g boter
- 65 g pistachepasta
- 35 g pistachenoten
Doen
- Maal de noten fijn, voeg daaraan de koekjes toe. Maal tot de koekjes fijn zijn
- Smelt de boter in een steelpannetje.
- Leg een vel bakpapier op de bodem van een springvorm
- Meng de gesmolten boter en een snuifje zout toe aan de gemalen koekjes
- Verdeel het noten-koekjesmengsel in de vorm, druk met de achterkant van een lepel het mengsel stevig aan in je vorm
- Laat de bodem 30 minuten opstijven in de koelkast
- Week de gelatine in koud water
- Warm de melk en pistachepasta op tot het kookpunt, zet het vuur uit. Voeg de uitgeknepen gelatine toe, roer tot alles is opgelost
- Klop de room, suiker en vanillesuiker luchtig
- Doe de plattekaas in een ruime mengkom. Meng hier het melk-pistache mengsel onder
- Spatel er nadien de opgeklopte room onder
- Giet de vulling op de koekjesbodem
- Plaats dit gedurende 3 uur in de koelkast om op te stijven
- Doe de witte chocolade, room, boter en pistachepasta in een mengkom
- Warm dit ‘au bain marie’ op
- Roer alles goed onder elkaar. Laat terug afkoelen, maar nog niet opstijven
- Giet de ganache over de cheesecake terwijl deze nog in de springvorm zit
- Hak de pistachenoten grof, strooi deze over de lopende ganache
- Laat dit terug 1 uur opstijven in de koelkast.
- Haal de cheesecake uit de springvorm
- Smakelijk




Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.



Beste Kris, heerlijke taart – alleen: die pistachepasta die ik zelf maak (recept met geroosterde pistachenoten), is nogal bruin en hierdoor is de topping niet zo mooi groen als bij u – Welke pistachepasta gebruikt u aub?
Hoi,
Leuk om te horen.
IK had er gekocht in Lidl. Maar ik veronderstel dat elke gekochte mooi groen is.
Natuurlijk klinkt zelf maken wel zeker zo lekker.