Laat die vis maar zwemmen
Vis moet drie keer zwemmen zeggen ze wel eens. Eerst in het water, dan in de boter en vervolgens in de wijn. In dit recept laten we de boter achterwege. De wijn, die kon natuurlijk niet ontbreken. We kiezen hier voor een frisse wijn uit Rueda. Deze witte wijnen worden voornamelijk gemaakt met de verdejo-druif. De wijnen zijn fris, sappig en hebben een verrassend lekkere bite. Het Spaanse zomergevoel in je glas combineert heerlijk bij deze crostini met tartaar van zeebaars en doperwten.
Tartaar van zeebaars
Fris, smaakvol, zomers en super lekker. Hiermee kan je best dit hapje beschrijven. In dit recept brengen we verse tartaar van zeebaars op smaak met een crème van doperwten. Ideaal als hapje, tussendoortje of als lunch. Schenk een heerlijk glaasje Rueda wijn in en geniet.
Nodig:
- 150 g verse zeebaars
- 150 g doperwten
- 60 ml groentebouillon
- 1 breed stokbrood of ciabatta
- olijfolie
- peper en zout
- bloemen en blaadjes van Oost-Indische kers
Doen
- Kook de doperwten beetgaar in gezouten water. Koel deze nadien af in ijswater
- Bewaar 15 g doperwten voor de afwerking
- Mix 100 g doperwten met 60 ml groentebouillon
- Breng de crème van doperwten op smaak met peper en zout
- Snij de zeebaars in fijne blokjes
- Meng 150 g tartaar van zeebaars met 65 g crème van doperwten en 15 g doperwten
- Breng goed op smaak met peper en zout
- Snijd het brood in plakjes van 1 cm, wrijf dit in met een beetje olijfolie
- Grill de stukjes brood. Laat deze terug even afkoelen
- Serveer de stukje gegrild brood met tartaar van zeebaars met erwten
- Werk af met bloemen en blaadjes van Oost-Indische kers
Dit recept behoord tot een samenwerking tussen Kris Kookt & Rueda wijnen. De wijn en de vis werd ons aangeboden. Verder is dit geen betaalde samenwerking.
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt