Speltsalade met kip en pesto van doperwten
Hoofdgerechten, Recepten

Speltsalade met kip en pesto van doperwten

Speltsalade

De laatste jaren wint de graansoort spelt aan populariteit en krijgt het heel wat gezonde eigenschappen toegeschreven. Het zijn wel vooral de speltproducten zoals speltpasta, speltkoekjes & speltbrood die populair zijn. In dit recept gaan wij aan de slag met gewoon spelt. We maken een overheerlijke speltsalade met radijs, doperwten, tuinbonen en gekonfijte tomaat. Daarbij serveren we kipfilet met een korstje van Zwarte woudham en pesto van doperwten.

Nodig voor 2 personen

Kipfilet met korstje van Zwarte woudham

  • 2 kipfilets
  • 3 plakjes Zwarte woudham
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 el paneermeel
  • 1 el mosterd

Speltsalade

  • 180 g spelt
  • 100 g doperwten (diepvries)
  • 100 g tuinbonen (of 100 g doperwten extra)
  • 10 gekonfijte tomaten
  • 10 radijsjes
  • 2 lente uitjes
  • olijfolie
  • peper en zout
  • verse tuinkruiden

Pesto van doperwten

  • 200 g doperwten (diepvries)
  • 10 g basilicum
  • 40 g pijnboompitten
  • 50 g olijfolie
  • 1 klein teentje knoflook
  • 60 g Parmezaanse kaas

Doen:

  • Kook de doperwten (en tuinbonen) voor de pesto en de salade apart beetgaar
  • Doe de doperwten (pesto) , kaas, pijnboompitten, gepelde look en de verse basilicum (blaadjes én takjes) in de hakmolen. Schenk er de fijne olijfolie bij en mix alles tot een gladde pesto.
  • Breng de pesto op smaak met peper en zout. Zet even apart
  • Kook de spelt gaar zoals op de verpakking staat
  • Snij de gekonfijte tomaten, lente uitjes en radijs fijn
  • Meng dit samen met de doperwten onder de gekookte spelt
  • Breng de spelt salade op smaak met verse tuinkruiden, olijfolie, peper en zout
  • Snij de plakjes Zwarte Woudham in fijne reepjes meng deze samen met het paneermeel, mosterd en fijngesneden rozemarijn
  • Kruid de kipfilets met kippenkruiden. Bak deze kort aan in een hete pan. Leg de kipfilet in een ovenschotel
  • Verdeel de mengeling met Zwarte Woudham op de kipfilets
  • Zet de ovenschotel met kip gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Serveer de kip met salade van spel en pesto van doperwten
Speltsalade met kip en pesto van doperwten

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *