Gerookte zalm, coppa of mimosa van ei
In dit recept maken we niet één crostini, maar drie verschillende. De basis is wel telkens hetzelfde. Heerlijk met olijfolie getoast stokbrood en asperges met Boursin Onctueux. Voor de topping kiezen we gerookte zalm, coppa of een vegetarisch versie met mimosa van ei. Met deze aperitiefhapjes maak je dus gegarandeerd iedereen blij aan tafel.
Crostini met asperges en Boursin
- 1 breed stokbrood
- 500 g verse asperges
- 1 Boursin Zacht & Romig Knoflook & Fijne Kruiden
- olijfolie
- gerookte zalm
- coppa
- 1 ei
- verse kruiden voor de afwerking
Doen
- Kook het ei 10 minuten, laat dit volledig afkoelen onder koud stromend water
- Pel het ei, plet dit met een vork tot fijne mimosa. Kruid met peper en zout
- Kuis en schil de asperges, kook deze beetgaar
- Laat de asperges goed uitlekken, snij ze nadien in fijne stukjes
- Meng de stukjes asperges en de Boursin onder elkaar. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout
- Snij het stokbrood in plakjes met een dikte van 1 cm
- Wrijf deze met een borsteltje in met olijfolie
- Toast het stokbrood tot heerlijk krokante crostini
- Laat deze volledig afkoelen
- Beleg de crostini met de asperge/Boursin mengeling
- Werk deze af met gerookte zalm, coppa of mimosa van ei
- Verdeel er de verse kruiden over voor de afwerking
- Geniet!
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.
Recept i.s.m. Boursin. Dit recept behoord tot een betaalde samenwerking.