Wafels zijn er in alle soorten en smaken – van klassiek tot verrassend anders. Ter ere van Wereld Wafeldag zetten we zes heerlijke variaties op een rij. Denk aan krokante suikerwafels, luchtige croissantwafels en zelfs hartige versies met zoete aardappel of geitenkaas. Of je nu houdt van traditioneel of graag experimenteert, deze recepten zorgen voor een feest op tafel. Tijd om je wafelijzer op te warmen!
Suikerwafel. Krokant van buiten, zacht van binnen
De geur van vers gebakken suikerwafels. Dat is toch iets wat iedereen kent. Het is zo een geur waar je instant honger van krijgt. Wanneer je door een stad loopt, kom je deze geur wel vaker tegen. Maar met dit recept kan je deze heerlijke lekkernij ook zelf bakken. Heerlijk lauw warme wafels met stukjes parelsuiker. Krokant van buiten en zacht van binnen.
Het recept


Croissant wafel met geitenkaas en Bayonne ham
Krokant, boterig en onweerstaanbaar: deze croissantwafel is pure verwennerij. We beleggen hem met romige geitenkaas en fijne Bayonne-ham voor een perfecte balans tussen hartig en luchtig. Een verrassend lekker ontbijt of brunchgerecht!
Het recept


Pannenkoek wafeltjes met yoghurt en framboos
ten huizen Kris Kookt zijn we liefhebber van vers gebakken pannenkoeken. Maar dit jaar probeerde we eens iets anders. Wat gebeurt er als je het beslag van pannenkoeken in een wafelijzer giet? Awel, dan krijg je heerlijke pannenkoek wafeltjes. We maken hiervoor wel een beslag dat nijgt naar de luchtige American pancake. Het resultaat is echt overheerlijk. We serveren hierbij heerlijk Griekse yoghurt met honing en frambozen.
Het recept


Zachte wafeltjes – Bewaarwafels
We noemen ze wel bewaarwafels. Maar eerlijk gezegd overleven deze wafeltjes ten huize Kris Kookt niet veel langer dan 2 dagen. Voordat dit overheerlijke recept tot stand kwam, waren er talloze experimenten in onze keuken. We maakten verschillende recepturen totdat we uiteindelijk de ultieme bewaarwafel creëerde. Dit met de juiste balans tussen knapperigheid en zachtheid.
Het recept


Wafels van zoete aardappel met geitenkaas en vijg
Ontdek een onweerstaanbare twist op de klassieke wafel – wafels van zoete aardappel! Deze verrukkelijke lekkernij combineert de natuurlijke zoetheid en romige textuur van zoete aardappelen met de knapperige perfectie van wafels. Eet ze krokant en vers gebakken als vieruurtje of top ze af met je favoriete toppings zoals bv. geitenkaas en verse vijgen, voor een hemels ontbijt of brunch.
Het recept


Recept – Heerlijk zelf gebakken vanillewafeltjes
Een tijdje geleden publiceerden we hier het recept van bewaarwafels. Maar eerlijk gezegd vinden we deze wafels veel beter. Knapperig en tegelijk zacht, een heerlijke vanillesmaak, lekker zowel warm als koud. Betere wafels kan je niet bakken. Hoewel we ons recept van suikerwafels ook wel top vonden. Maar vanillewafeltjes dus. Heerlijk de dag zelf, maar je kan deze dus ook makkelijk enkele dagen bewaren in een luchtdichte doos.
Het recept


Ontdek alle wafel recepten hier
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.