Zachte wafeltjes - Bewaarwafels
Recepten, Zoetigheden

Zachte wafeltjes – Bewaarwafels

Print Friendly, PDF & Email

We noemen ze wel bewaarwafels. Maar eerlijk gezegd overleven deze wafeltjes ten huize Kris Kookt niet veel langer dan 2 dagen. Voordat dit overheerlijke recept tot stand kwam, waren er talloze experimenten in onze keuken. We maakten verschillende recepturen totdat we uiteindelijk de ultieme bewaarwafel creëerde. Dit met de juiste balans tussen knapperigheid en zachtheid. 

Recept voor ongeveer 18 kleine wafeltjes

  • 210 g zelfrijzende bloem
  • 135 g suiker
  • 145 g boter
  • 2 eieren
  • 75 g melk
  • 1 zakje vanille suiker
  • snuifje zout
  • optineel (1tl vanillepuddingpoeder)

Doen

  • Smelt de boter op een laag vuur.
  • Doe de bloem, suiker en de vanillesuiker in de mengkom van je keukenmachine
  • Gebruik het “K”-vormige menghulpstuk om het beslag te mengen
  • Laat de keukenmachine langzaam draaien
  • Breek de eieren één voor één in de kom
  • Schenk er vervolgens de melk en de gesmolten boter bij
  • Laat de machine nog een minuut draaien, tot je het perfecte wafelbeslag krijgt
  • Voeg als laatste een snuifje zout toe aan het deeg
  • Verwarm je wafelijzer voor
  • Ik maakte wafeltjes van 1 el beslag
  • Maar naar eigen smaak kan je deze ook groter maken
  • Bak de wafels tot ze lichtgoud bruin zijn
  • Laat ze afkoelen op een rekje
  • Geniet ervan of bewaar ze in een luchtdichte doos

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *