Groene macaroni met spinazie, broccoli en zalm
Hoofdgerechten, Recepten

Groene macaroni met spinazie, broccoli en zalm

Print Friendly, PDF & Email

Enkele jaren geleden maakte de macaroni met bloemkoolsaus hier zijn intreden. Groenten verwerken in de saus is een perfecte manier om kinderen groenten te leren eten. Maar het is ook ideaal om je gerecht iets gezonder te maken. Deze keer verwerken we prei en spinazie in de saus. Als extra groenten voegen we nog in de oven gebakken broccoli toe. Het resultaat is dus deze groene macaroni. Wij voegen we er nog stukjes zalm aan toe. Maar naar eigen wens kan je dit gerecht ook volledig vegetarisch maken.

Nodig voor 2 personen

  • 1 prei
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g verse spinazie
  • 1 broccoli
  • 40 g boter
  • 20 g bloem
  • 1/2 l melk
  • 60 g Parmezaanse kaas
  • 60 g cheddar
  • 100 g gemalen kaas
  • 2 el paneermeel
  • peper en zout
  • 220 g spirelli of macaroni
  • 100 g verse zalm
  • 100 g gerookte zalm

Doen

  • Snij de broccoli in roosjes
  • Leg deze op een ovenplaat met bakpapier. Sprenkel er olijfolie over, kruid met peper en zout
  • Bak gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden
  • Kuis de prei, snij deze in halve ringen
  • Pel de look
  • Smelt de 40 g boter in een ruime kookpot
  • Stoof hier de prei en look in aan
  • Voeg de bloem toe, stoof deze kort mee aan
  • Voeg nu de melk toe. Breng het geheel aan de kook, blijf wel roeren in de saus
  • Als de saus kookt en begint te dikken, zet je het vuur uit
  • Voeg nu de spinazie, Parmezaanse kaas en cheddar toe
  • Mix fijn tot een egale saus. Breng de saus op smaak met peper en zout
  • Kook de pasta beetgaar.
  • Voeg nu de gebakken broccoli en de pasta toe aan de saus
  • Snij de verse zalm en de gerookte zalm in stukjes. Meng deze onder de pasta
  • Verdeel de pasta in een ovenschotel
  • Strooi er de gemalen kaas en het paneermeel over
  • Bak gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *