Pizza van zoete aardappel met geitenkaas en champignon
Hoofdgerechten, Recepten, Snacks, Broodjes, Quiche & Wrap's

Pizza van zoete aardappel met geitenkaas en champignon

Voor dit recept maken we onze pizzabodem zelf. Hiervoor gaan we niet aan de slag met bloem, water en gist. We maken een heerlijke bodem van zoete aardappel en havervlokken. Voor de topping kan je hier helemaal je eigen weg inslaan. Wij kiezen hier voor vegetarische versie met tomatensaus, champignon en geitenkaas. Enkele andere beleggen we dan weer met rauwe ham, champignons en mozzarella.

Mini pizza van zoete aardappel

  • 1,2 kg zoete aardappel
  • 200 g havervlokken
  • 2 eieren
  • peper en zout

Tomatensaus

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl bloem
  • 1 blik tomatenblokjes

Topping

  • champignons
  • mozzarella
  • rauwe ham

of

  • champignons
  • geitenkaas
  • rode ui
  • rucola

Doen

  • Snipper de sjalot fijn, pel en plet de look
  • Stoof de sjalot en look aan in een steelpannetje
  • Voeg de bloem toe, stoof deze kort mee aan
  • Voeg nu de tomatenblokjes en 1 dl water toe
  • Breng de tomatensaus aan de kook. Laat dit ongeveer 12 minuten zachtjes pruttelen
  • Breng de saus op smaak met peper en zout
  • Zet de tomatensaus even apart om straks op de pizza’s te gebruiken
  • Schil de zoete aardappel, snij deze in blokjes
  • Leg de blokjes zoete aardappel op een bakplaat met bakpapier
  • Bak gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden
  • Mix de blokjes zoete aardappel, havervlokken, eieren en een snuifje zout tot een gladde massa
  • Vorm bolletjes van ongeveer 160 gram
  • Rol de bolletjes deeg uit tot een dikte van 0,5 cm tussen twee vellen bakpapier
  • Bak de pizzabodems tussen de twee vellen bakpapier gedurende 20 minuten in de oven van 170 graden
  • Verwijder de bovenste vel bakpapier, draai de bodems om, wrijf deze in met olijfolie
  • Bak 10 minuten in de oven
  • Draai de bodems om, wrijf deze nogmaals in met olijfolie
  • Bak 10 minuten in de oven
  • Smeer een laagje tomatensaus op de bodems
  • Beleg deze met een toppig naar eigen smaak
  • Bak gedurende 12 minuten in de oven
  • Werk af met rucola
  • Geniet!

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *