Hobbykok? Zo zorg je voor de perfecte keukeninrichting
Blog

Hobbykok? Zo zorg je voor de perfecte keukeninrichting

Print Friendly, PDF & Email

#ADV. Vind jij het geweldig om uren in de keuken te staan en in de potten te roeren? Is geen recept je te gewaagd en houd je ervan om te experimenteren? Dan ben jij vast en zeker de titel ‘hobbykok’ waardig. En misschien vind je het wel fijn om als hobbykok die leuke receptjes te delen met vrienden, familie en je volgers op Instagram? Hobbykok of niet, de perfecte keukeninrichting is essentieel om lekkers op tafel te kunnen toveren. In dit artikel geef ik je enkele tips.

Keukenapparatuur

Een goede keuken heeft de beste keukenapparatuur die er op de markt is. Een kwalitatieve kookplaat is van cruciaal belang om lekker te kunnen koken. Kies je voor inductie of niet? Bij een inductievuur hoort ook een pannenset voor inductie, dus daar moet je wel rekening mee houden. En bij een kookplaat hoort vanzelfsprekend een dampkap. Die kan je tegenwoordig laten inbouwen je kookplaat of werkblad. Een downdraft dampkap is bijna niet zichtbaar en past dan ook perfect in een keuken met een strak design. Daarnaast vind ik een goede oven zeer belangrijk, maar wat een goede oven precies is, hangt af van jouw noden en wensen in de keuken. Kies je voor een combi, een heteluchtoven of toch liever een stoomoven. En wat met een microgolfoven? Veel stof om over na te denken

Keukentools

Een goede kok kan niet werken zonder scherpe messen. Kies voor een messenset met diverse messen. Van het snijden van brood tot het fileren van vis, elk mes heeft z’n functie. Daarnaast doe je er goed aan een messenslijper in huis te halen om lang van je messen te kunnen genieten. Ook verschillende snijplanken – eentje voor groenten, eentje voor vis en eentje voor vlees – zijn onmisbaar in de keuken van een goede hobbykok. Weet je wat ik ook fijn vind? Dat de keukentools, het servies en de accessoires matchy zijn met de rest van de keuken. Een werkblad in roze marmer, roze servies en roze gordijnen… Dat is toch het perfecte plaatje?

Lichtinval voor foto’s

Ben je niet alleen gek van koken, maar vind je het fijn om die creaties ook op Instagram te delen? Food fotografie is echter moeilijker dan je denkt. Hangt er een jaloezie in de keuken, dan kan je met de lichtinval spelen en voor leuke effecten zorgen. Wil je echter dat je gerechtje zo goed mogelijk in beeld komt, zorg dan vooral voor veel licht en stel een setting op langs het raam voor de mooiste foto.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *