Pannenkoek wafeltjes met yoghurt en framboos
Ontbijt, Recepten, Zoetigheden

Pannenkoek wafeltjes met yoghurt en framboos

Print Friendly, PDF & Email

Driekoningentaart op 6 januari, worstenbrood en appelbollen op verloren maandag en pannenkoeken met lichtmis. Het zijn tradities om in ere te houden. Ook ten huizen Kris Kookt zijn we liefhebber van vers gebakken pannenkoeken. Maar dit jaar probeerde we eens iets anders. Wat gebeurt er als je het beslag van pannenkoeken in een wafelijzer giet? Awel, dan krijg je heerlijke pannenkoek wafeltjes. We maken hiervoor wel een beslag dat nijgt naar de luchtige American pancake. Het resultaat is echt overheerlijk. We serveren hierbij heerlijk Griekse yoghurt met honing en frambozen.

Recept +- 25 wafeltjes – Ingrediënten van Lidl

  • 200 g bloem
  • 2 eieren
  • 300 ml melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 kl bakpoeder
  • 60 g gesmolten boter

Afwerking

  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1 el honing
  • verse frambozen

Doen

  • Mix alle ingrediënten voor de pannenkoek wafeltjes tot een egaal beslag
  • Roer de honing onder de Griekse yoghurt
  • Warm het wafelijzer in
  • Vet met een borsteltje de eerste keer het wafelijzer in met een beetje olie
  • Giet een beetje beslag in het wafelijzer
  • Bak ze tot twee goudbruine wafeltjes.
  • Gebruik een (prik)vork om de wafels uit het ijzer te halen.
  • Serveer de pannenkoek wafeltjes met yoghurt en verse frambozen
  • Smakelijk!

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *