Rode curry met varkenswang, boontjes en paprika
Hoofdgerechten, Recepten

Rode curry met varkenswang, boontjes en paprika

Rode curry met varkenswang

Als je Thailand hoort denk je misschien aan paradijselijke stranden en indrukwekkende tempels, maar ongetwijfeld ook het heerlijke eten. De Thaise keuken is één van de populairste ter wereld en wie houdt er nu niet van een lekkere curry? Met dit eenvoudig en lekker recept breng je de smaken van Thailand tot in jouw eetkamer. Veelal wordt curry klaargemaakt met kip, maar in dit recept gaan we aan de slag met varkenswangentjes. Varkenswangen zijn trouwens één van mijn favoriete stukken varkensvlees. Ze zijn smaakvol en boterzacht. Ideaal om te gebruiken in een stoofpotje. Bij deze curry serveren we heerlijk geurende jasmijnrijst en verse koriander.

Recepten ontstaan veelal uit fantastische tradities, smaken en culinaire vaardigheden die families al vele generaties lang aan elkaar doorgeven en die een maaltijd zijn ziel geven. Daarom streven ze bij Tilda er al 50 jaar naar om je de beste rijst van absolute topkwaliteit te bieden. Met deze kleefrijst van Tilda haal je dus 50 jaar traditie en misschien nog wel het belangrijkste, een heerlijk nootachtige geur in huis.

Waan je in het verre Oosten terwijl je de perfecte curry klaarmaakt met deze heerlijk Tilda jasmijnrijst. Extra sfeer nodig? Kom tijdens het koken helemaal in de juiste stemming met deze Tilda-spotify afspeellijst.

Jasmijnrijst is pandanrijst maar niet elke pandanrijst is ook jasmijnrijst

Nodig voor 4 personen

  • 800 g varkenswang
  • 1 á 2 el rode curry pasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 ml kalfsbouillon
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 wortelen
  • 300 g boontjes
  • 1 cm gember
  • verse koriander
  • 400 g Tilda fragrant jasmine riijst
  • maizena

Doen:

  • Ontvlies de varkenswangen, snij deze in 3, kruid met peper en zout
  • Pel de uien en versnipper ze. Pel de look en plet het teentje tot pulp.
  • Smelt er een klontje boter in een ruime stoofpot
  • Bak de stukken varkenswang kort tot ze een goudbruin kleurtje hebben
  • Voeg de ui, knoflook en bouillon toe
  • Breng dit aan de kook, laat gedurende 1u15 zachtjes pruttelen
  • Schep het vlees uit
  • Ontvet de bouillon
  • Voeg de kokosmelk, geraspte gember en rode currypasta toe
  • Snij de paprika’s en wortelen in blokjes
  • Kuis de boontjes
  • Voeg de groenten toe aan de stoofpot
  • Breng dit aan de kook
  • Bind eventueel de saus met een beetje maizena
  • Voeg als de groenten bijna gaar zijn de varkenswangetjes terug toe
  • Breng het geheel verder op smaak met rode currypasta of peper en zout
  • Serveer de rode curry met varkenswang met verse koriander en jasmijnrijst
  • Smakelijk!

#ADV – Dit recept behoord tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt & Tilda


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Rode curry met varkenswang, boontjes en paprika
Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *