Een heerlijk kleurrijke ovenschotel met romige tomatensaus, auberginerolletjes gevuld met scampi en ricotta. Daarbij serveren we een frisse Griekse salade en parelcouscous. Klinkt heerlijk toch?
![Auberginerolletjes met scampi en Griekse salade](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2023/03/Aubgerine-scampi-rol-6-367x550.jpg)
![Auberginerolletjes met scampi en Griekse salade](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2023/03/Aubgerine-scampi-rol-8-367x550.jpg)
Auberginerolletjes met scampi
- 300 g scampi
- 1 aubergine
- 125 g ricotta
- peper en zout
- 125 g feta (afwerking)
- 150 g parelcouscous
- 5 blaadjes basilicum, fijngesneden
- Snijd de aubergine met een mandoline of scherp mes in de lengte in 8 plakken.
(de 2 buitenste plakken gebruiken we niet. Deze kan je in blokjes snijden voor bij in de tomatensaus) - Bestrijk de overige 6 plakken met olijfolie, leg ze op een bakplaat met bakpapier
- Bak deze 20 minuten in de oven in een voorverwarmde oven van 170 graden
- Pel en kuis de scampi
- Hak deze grof
- Meng de ricotta en basilicum onder de scampi
- Breng op smaak met peper en zout
- Maak rolletjes van de aubergine met vulling van scampi en ricotta
- Giet de tomatensaus onder in de ovenschotel
- Leg daarop de 6 auberginerolletjes
- Brokkel er de overige feta over
- Bak gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden
- Serveer naar eigen smaak met Griekse salade en parelcouscous
Romige tomatensaus
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 30 g tomatenpuree
- 1 el bloem
- peper en zout
- 1 runderbouillonblokje
- (ricotta)
- Pel en kuis de sjalot en look. Snipper deze fijn
- Stoof in een kookpot de sjalot en look aan
- Voeg tomatenpuree toe, stoof dit kort mee aan
- Voeg alsook de bloem toe, stoof dit even mee aan
- Giet er 200 ml water bij. Roer goed. Breng dit aan de kook
- Voeg indien de saus te dik is beetje water toe
- Breng de saus op smaak met het bouillonblokje, peper en zout
- Voeg eventueel een beetje ricotta toe aan de saus
Griekse salade
- 1/2 komkommer
- 2 tomaten
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 125 g feta
- 15 olijven
- verse basilicum
- peper en zout
- olijfolie
- Snij alle ingrediënten in blokjes of reepjes
- Breng de salade op smaak met verse basilicum, peper, zout en olijfolie
![Auberginerolletjes met scampi en Griekse salade](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2023/03/Aubgerine-scampi-rol-2-2-367x550.jpg)
![Auberginerolletjes met scampi en Griekse salade](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2023/03/Aubgerine-scampi-rol-3-367x550.jpg)
![Auberginerolletjes met scampi en Griekse salade](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2023/03/Aubgerine-scampi-rol-4-368x550.jpg)
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt
![Auberginerolletjes met scampi en Griekse salade](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2023/03/Aubgerine-scampi-rol-9-650x434.jpg)