Auberginerolletjes met scampi en Griekse salade
Hoofdgerechten, Recepten

Auberginerolletjes met scampi en Griekse salade

Print Friendly, PDF & Email

Een heerlijk kleurrijke ovenschotel met romige tomatensaus, auberginerolletjes gevuld met scampi en ricotta. Daarbij serveren we een frisse Griekse salade en parelcouscous. Klinkt heerlijk toch?

Auberginerolletjes met scampi

  • 300 g scampi
  • 1 aubergine
  • 125 g ricotta
  • peper en zout
  • 125 g feta (afwerking)
  • 150 g parelcouscous
  • 5 blaadjes basilicum, fijngesneden

  • Snijd de aubergine met een mandoline of scherp mes in de lengte in 8 plakken.
    (de 2 buitenste plakken gebruiken we niet. Deze kan je in blokjes snijden voor bij in de tomatensaus)
  • Bestrijk de overige 6 plakken met olijfolie, leg ze op een bakplaat met bakpapier
  • Bak deze 20 minuten in de oven in een voorverwarmde oven van 170 graden
  • Pel en kuis de scampi
  • Hak deze grof
  • Meng de ricotta en basilicum onder de scampi
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Maak rolletjes van de aubergine met vulling van scampi en ricotta
  • Giet de tomatensaus onder in de ovenschotel
  • Leg daarop de 6 auberginerolletjes
  • Brokkel er de overige feta over
  • Bak gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden
  • Serveer naar eigen smaak met Griekse salade en parelcouscous

Romige tomatensaus

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g tomatenpuree
  • 1 el bloem
  • peper en zout
  • 1 runderbouillonblokje
  • (ricotta)

  • Pel en kuis de sjalot en look. Snipper deze fijn
  • Stoof in een kookpot de sjalot en look aan
  • Voeg tomatenpuree toe, stoof dit kort mee aan
  • Voeg alsook de bloem toe, stoof dit even mee aan
  • Giet er 200 ml water bij. Roer goed. Breng dit aan de kook
  • Voeg indien de saus te dik is beetje water toe
  • Breng de saus op smaak met het bouillonblokje, peper en zout
  • Voeg eventueel een beetje ricotta toe aan de saus

Griekse salade

  • 1/2 komkommer
  • 2 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 125 g feta
  • 15 olijven
  • verse basilicum
  • peper en zout
  • olijfolie

  • Snij alle ingrediënten in blokjes of reepjes
  • Breng de salade op smaak met verse basilicum, peper, zout en olijfolie

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *