Recepten, Zoetigheden

Chanteraine kaas met vanille ijs en gemarineerde venkel

Print Friendly, PDF & Email

Twijfel je tussen kaas of dessert, dit is een heerlijke combinatie van de twee. Heerlijk smeuïge Chanteraine kaas, fris gemarineerde venkel, croutons van krentenbrood, amandelschilfers en vanille ijs. Inspiratie voor dit gerecht haalde ik op restaurant.

Ingrediënten:

  • Chanteraine kaas (verkrijgbaar bij Kazen Van Tricht)
  • venkel
  • amandelschilfders
  • krenten brood
  • olijfolie
  • vanille ijs
  • witte wijnazijn

Werkwijze:

  • Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof
  • Snij het krentenbrood in blokjes
  • Warm een beetje olijfolie op in een pan en bak hierin de croutons krokant
  • Snij de venkel in flinterdunne reepjes en besprenkel deze met de azijn en olijfolie
  • Verdeel er een beetje loof van de venkel onder en breng op smaak met peper & zout
  • Leg een plakje kaas op het bord, verdeel er de venkel over
  • Werk af met een bolletje vanille ijs, amandelschilfers en croutons van krentenbrood

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *