Twijfel je tussen kaas of dessert, dit is een heerlijke combinatie van de twee. Heerlijk smeuïge Chanteraine kaas, fris gemarineerde venkel, croutons van krentenbrood, amandelschilfers en vanille ijs. Inspiratie voor dit gerecht haalde ik op restaurant.
Ingrediënten:
- Chanteraine kaas (verkrijgbaar bij Kazen Van Tricht)
- venkel
- amandelschilfders
- krenten brood
- olijfolie
- vanille ijs
- witte wijnazijn
Werkwijze:
- Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof
- Snij het krentenbrood in blokjes
- Warm een beetje olijfolie op in een pan en bak hierin de croutons krokant
- Snij de venkel in flinterdunne reepjes en besprenkel deze met de azijn en olijfolie
- Verdeel er een beetje loof van de venkel onder en breng op smaak met peper & zout
- Leg een plakje kaas op het bord, verdeel er de venkel over
- Werk af met een bolletje vanille ijs, amandelschilfers en croutons van krentenbrood