Whipped Feta dip met chimichurri
Allerlei, Aperitief hapjes, Recepten

Whipped Feta dip met chimichurri

Print Friendly, PDF & Email

Deze verrukkelijke combinatie van romige, luchtige feta en de pittige, kruidige smaken van chimichurri is als een feestje in je mond. Feta is van zichzelf vrij stevig en kruimelig, maar deze maak je romig door Griekse yoghurt toe te voegen. Serveer er wat flatbread, dipstokjes of gewoon rauwe groentjes bij om te dippen en je hebt een heerlijk aperitiefhapje.

Nodig:

  • 100 g feta
  • 100 á 125 g Griekse yoghurt
  • 1 el pijnboompitten
  • chimichurri

Doen

  • Doe de Griekse yoghurt samen met de feta in de foodprocessor.
  • Maal het geheel fijn tot een gladde, romige textuur.
  • Schep de opgeklopte feta in een kommetje
  • Lepel er de chimichurri over
  • Werk af met geroosterde pijnboompitten
  • Serveer naar eigen smaak met flatbread, dipstokjes of rauwe groentjes

Chimichurri

  • 2 el fijngesneden oregano
  • 1 el fijngesneden peterselie
  • 2 el groene kruiden (tijm/bieslook/….)
  • 100 ml olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 1/2 rode peper, fijngesneden
  • 3 el witte wijnazijn
  • peper en zout

  • Pel en pers de knoflook. Pel en snipper de sjalot. Maak de chilipeper schoon en snipper ‘m fijn zonder de zaadjes. Hou je van pikant, laat de zaadjes er dan wel inzitten.
  • Meng de kruiden met de olijfolie, azijn, peper en zout.
  • Voeg eventueel extra olijfolie of azijn toe, naar smaak. Laat trekken

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt. 


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *