Caponata met kabeljauw en pangrattato
Hoofdgerechten, Recepten

Caponata met kabeljauw en pangrattato

Print Friendly, PDF & Email

Caponata is een Siciliaanse gerecht op basis van aubergine en tomaat. Veelal wordt dit geserveerd met bruschetta of als primi piatti (voorgerecht). Wij gebruiken deze rijkelijke en smaakvolle saus om een stukje kabeljauw in te garen. We serveren dit met tagliatelle en werken het geheel af met een pangrattato van pijnboompitten, tijm en rozemarijn.

Nodig voor 4 personen – Ingrediënten van Lidl

  • 4 kabeljauwfilets
  • 1 augerbine
  • 500 g kers of trostomaten
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g olijven
  • 1 el kappertjes
  • 200 ml passata
  • 450 g tagliatelle

Pangrattato

  • 4 el paneermeel
  • 2 el pijnboompitten, fijngehakt
  • 1 tl tijm
  • 1 tl rozemarijn
  • olijfolie

Doen

  • Snij de aubergine in blokjes van 1/2 cm
  • Pel de sjalot, snipper deze fijn. Pel en plet de knoflook
  • Stoof de sjalot en knoflook aan met een flinke scheut olijfolie
  • Voeg de blokjes aubergine toe, stoof deze kort mee aan
  • Snij de tomaten doormidden of in 4. Voeg deze toe aan de stoofpan
  • Voeg passata, olijven en kappertjes toe
  • Laat dit 30 minuten zachtjes sudderen
  • Breng de caponata op smaak met peper en zout
  • Verdeel de caponata in een ruime ovenschotel
  • Leg de 4 kabeljauwfilets half in de caponata
  • Kruid de kabeljauw met peper en zout
  • Zet dit voor 20 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden
  • Maak ondertussen de pangrattato:
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Voeg paneermeel, pijnboompitten, tijm en rozemarijn toe. Bak dit 5 minuten op middelhoog vuur krokant. Schep regelmatig om.
  • Kook de tagliatelle beetgaar
  • Serveer de tagliatelle met caponata en kabeljauw. Werk het geheel af met pangrattato

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *