Het lijkt erop dat ik elk jaar voor de zomer eraan komt een cocktail creëer met Elixir d’Anvers. Deze keer was het een plantje basilicum in de keuken die ons inspiratie gaf. Na een tijde experimenteren kwamen we uit bij deze heerlijk zomerse cocktail op basis van Elixir d’Anvers, gin, basilicum, citroensap en tonic.
Nodig voor 1 cocktail
- 30 ml Elixir d’Anvers
- 25 ml gin
- 1 kl rietsuiker
- 8 blaadjas basilicum
- 25 ml citroensap
- 100 ml tonic
- ijsblokjes
Doen
- Doe de basilicum en rietsuiker in een cocktailshaker
- Kneus deze goed met een mudler of cocktailstamper
- Voeg gin, Elixir d’Anvers, citroensap en enkele ijsblokjes toe
- Shake krachtig
- Vul een cocktailglas met ijsblokjes
- Strain de cocktail door een fijne zeef in het cocktailglas
- Vul verder aan met tonic
- Werk af met een blaadje basilicum
- Cheers!
Elixir d’Anvers Reserve
Voor deze cocktail gaan we aan de slag met de gewone Elixir d’Anvers. Maar een tijdje geleden lanceerde ze bij FX de Beukelaer de nieuwe Elixir d’Anvers Reserve. Voor deze unieke en gelimiteerde oplage van Elixir d’Anvers Reserve lieten ze de ambachtelijke gestookte Elixir d’Anvers in het grootste geheim extra lang rijpen op streng geselecteerde, kleine eikenhouten vaten die zorgen voor een fijne smaakevolutie. Eentje op puur van te genieten dus.
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.