Dit pasta recept is heel gemakkelijk klaar te maken. Smaakt puur, zomers en natuurlijk heel lekker
Recept voor 2 personen:
Ingrediënten:
- 260 g tagliatelle
- 22 scampi
- 50 gr rucola
- 1 glas witte wijn
- 1/2 kg asperges
- Parmezaanse kaas
- peper/zout/kippenkruiden
Werkwijze:
- Schil de asperges van kop tot teen, snij het droge uiteinde eraf
- Snij de asperges in stukken van 1 cm
- Doe de asperges in een kookpot met gezouten water en breng dit aan de kook
- Als het water kookt zet je het vuur uit en wacht je tot de asperges zinken (5 á 10 minuten). Nu zijn ze gaar
- Giet de asperges af
- Pel de scampi en verwijder het darmkanaal
- Kook ondertussen de tagliatelle gaar in gezouten water
- Bak de scampi gaar en kruid met peper/zout en beetje kippenkruiden
- Voeg de asperges toe en bak nog even samen aan met de scampi
- Blus met een glas witte wijn
- Als de wijn 1/2 verdamt is mag je de tagliatelle toevoegen
- Roer dit goed onder elkaar en kruid eventueel nog beetje met peper en zout
- Meng de helft van de rucola onder de tagliatelle
- Dresseer op bord en strooi er wat rucola over
Naar eigen smaak kan je hier nog wat Parmezaanse kaas over raspen