Tagliatelle met scampi, asperges en rucola
Hoofdgerechten, Recepten

Tagliatelle met scampi, asperges en rucola

Dit pasta recept is heel gemakkelijk klaar te maken. Smaakt puur, zomers en natuurlijk heel lekker

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

  • 260 g tagliatelle
  • 22 scampi
  • 50 gr rucola
  • 1 glas witte wijn
  • 1/2 kg  asperges
  • Parmezaanse kaas
  • peper/zout/kippenkruiden

Tagliatelle met scampi, asperges en rucola

Werkwijze:

  • Schil de asperges van kop tot teen, snij het droge uiteinde eraf
  • Snij de asperges in stukken van 1 cm
  • Doe de asperges in een kookpot met gezouten water en breng dit aan de kook
  • Als het water kookt zet je het vuur uit en wacht je tot de asperges zinken (5 á 10 minuten). Nu zijn ze gaar
  • Giet de asperges af
  • Pel de scampi en verwijder het darmkanaal
  • Kook ondertussen de tagliatelle gaar in gezouten water
  • Bak de scampi gaar en kruid met peper/zout en beetje kippenkruiden
  • Voeg de asperges toe en bak nog even samen aan met de scampi
  • Blus met een glas witte wijn
  • Als de wijn 1/2 verdamt is mag je de tagliatelle toevoegen
  • Roer dit goed onder elkaar en kruid eventueel nog beetje met peper en zout
  • Meng de helft van de rucola onder de tagliatelle
  • Dresseer op bord en strooi er wat rucola over

Naar eigen smaak kan je hier nog wat Parmezaanse kaas over raspen

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *