Hoofdgerechten, Recepten

Gegrilde pastaschotel met tomatenroomsaus en spek

Dit gerecht maakte ik voor de eerste keer toen in enkele weken in de keuken van Bayer heb gewerkt. Dit heb ik een beetje aangepast en er een lekker makkelijk recept van gemaakt voor 2 personen i.p.v voor 1000 personen.

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

  • 250 gr pasta (farfalle of  spirelli)
  • 0,5l tomatensaus
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 250gr champignons
  • 100gr beenham
  • 200gr spek
  • 50gr gemalen kaas
  • 100ml room

Werkwijze:

  • Kook de pasta gaar in gezouten water
  • Snij de ham in reepjes
  • Snij de ui en paprika en blokjes
  • Snij de champignons in 4
  • Bak de spekreepjes even aan
  • Voeg de groenten toe en stoof verder aan met de spekreepjes
  • Voeg de tomatensaus en de room toe en warm op tot het kookpunt
  • Voeg de ham-reepjes toe
  • Normaal is deze saus volledig op smaak door de ham en het spek
  • Meng de pasta hieronder
  • Doe alles in een ovenschaal
  • Strooi er gemalen kaas over
  • Plaats dit nog even onder de grill van een hete oven (180°) tot het een mooi kostje heeft
Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *