Gegrilde pastaschotel met tomatenroomsaus en spek
Hoofdgerechten, Recepten

Gegrilde pastaschotel met tomatenroomsaus en spek

Print Friendly, PDF & Email

Dit gerecht maakte ik voor de eerste keer toen in enkele weken in de keuken van Bayer heb gewerkt. We maakten dit klaar voor ongeveer 1000 personen. We hebben de verhoudingen dus een beetje aangepast naar een recept voor 2 personen.

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

  • 250 gr pasta (farfalle, penne of  spirelli)
  • 1/2 l tomatensaus
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 250gr champignons
  • 100 gr beenham
  • 200 gr spek
  • 50 gr gemalen kaas
  • 100 ml room

Werkwijze:

  • Kook de pasta gaar in gezouten water
  • Snij de ham in reepjes
  • Snij de ui en paprika en blokjes
  • Snij de champignons in 4
  • Bak de spekreepjes even aan
  • Voeg de groenten toe en stoof verder aan met de spekreepjes
  • Voeg de tomatensaus en de room toe en warm op tot het kookpunt
  • Voeg de ham-reepjes toe
  • Normaal is deze saus volledig op smaak door de ham en het spek
  • Meng de pasta hieronder
  • Doe alles in een ovenschaal
  • Strooi er gemalen kaas over
  • Plaats dit nog even onder de grill van een hete oven (180°) tot het een mooi kostje heeft

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *