Zeebaars met stoemp en mosterdsaus
Hoofdgerechten, Recepten

Zeebaars op vel gebakken met kruidige stoemp en mosterdsaus

Zeebaars is een ongelooflijk smaakvolle vis met een pure, milde smaak. Heerlijk om bijvoorbeeld tartaar van te snijden. Maar op vel gebakken is zeebaars ook een topper die altijd indruk maakt. In dit recept combineren we deze verfijnde vis met smeuïge stoemp en een romige mosterdsaus. In de stoemp verwerken we groenten zoals prei, erwtjes en wortel. Naar eigen smaak kan je hier oneindig mee variëren.

Nodig voor 4 personen

  • 4 zeebaars filets
  • 1 kg loskokende aardappelen
  • 1 prei
  • 2 wortel
  • 150 g erwtjes
  • 1 sjalot
  • 100 g fijne gerookte spekblokjes
  • boter
  • 1 ei
  • scheutje melk
  • peper, zout en nootmuskaat

Mosterdsaus

  • 200 ml visbouillon
  • 200 ml room
  • 1 el bloem
  • 1 sjalot
  • 2 el graanmosterd
  • 1 el gewone mosterd

Doen

  • Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze gaar in licht gezouten water.
  • Pel de sjalot, snipper deze fijn
  • Kuis de wortelen en prei. Snij de wortel in blokjes, de prei in halve ringen
  • Smelt een klontje boter in een ruime pan. Stoof hier de sjalot en spekblokjes in aan
  • Voeg de wortel en prei toe. Stoof deze beetgaar. Voeg op het einde de erwtjes toe
  • Giet de aardappelen af. Plet deze met een pureestamper.
  • Voeg er een klontje boter, een scheutje melk en het ei aan toe. Meng goed onder elkaar
  • Voeg de groenten toe
  • Breng de stoemp op smaak met peper, zout en nootmuskaat
  • Dep de zeebaars droog en kruid met peper en zout.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een antikleefpan
  • Leg de zeebaarsfilets met de huid naar boven in de pan
  • Bak de zeebaars één minuut en draai de vis vervolgens op zodat je de huid kunt bakken
  • Na ongeveer 5 á 6 minuten is de zeebaars gaar
  • Serveer de gebakken zeebaars met stoemp en mosterdsaus

Mosterdsaus

  • Pel de sjalot, snipper deze fijn
  • Smelt een klontje boter in een ruime pan
  • Stoof hier de sjalot in aan
  • Voeg de bloem toe, stoof deze kort mee aan
  • Voeg nu de visbouillon toe, roer tot de saus mooi bind
  • Zet het vuur nu zachter
  • Voeg de room en mosterd toe
  • Breng de saus op smaak met peper en zout

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *