Tataki van lam met salsa verde en croutons
Recepten, Voorgerechten

Tataki van lam met salsa verde en croutons

Print Friendly, PDF & Email

Het lamsvlees wordt kort aangebraden, zodat het nog sappig en vol van smaak blijft. De salsa verde van verse kruiden, knoflook, olijfolie en citroensap voegt een verfrissende noot toe aan dit recept. Een heerlijke symfonie van smaken en texturen dus. Het is een gerecht dat je doet denken aan zonnige dagen en ontspannen avonden in goed gezelschap. Toch staat dit recept tussen onze eindejaarsrecepten. Gewoonweg omdat dit een enorm makkelijk en smaakvol recept is. Je kan alle componenten op voorhand klaarzetten. Op het einde hoef je enkel te dresseren en serveren. Lekker makkelijk toch?

Nodig voor 4 personen

  • 2 lamsfilet (400 gram) – The Meatlovers
  • 2 sneden toastbrood
  • boter
  • olijfolie
  • peper en zout
  • grof zeezout
  • salsa verde

Doen

  • Warm een klontje boter en een scheutje olijfolie op in een anti-aanbak pan
  • Snijd de sneetjes brood in blokjes
  • Bak deze krokant in de pan. Laat de croutons volledig afkoelen
  • Maak de pan proper
  • Warm opnieuw een klontje boter en een scheutje olijfolie op in de pan
  • Kruid het lamsvlees met peper en zout
  • Bak het lamsvlees rondom mooi bruin
  • Let op, laat het lamsvlees niet te lang bakken. De binnenkant moet mooi rood blijven
  • Haal het lamsvlees uit de pan, laat dit volledig afkoelen
  • Snij het lamsvlees in dunne plakjes
  • Schik de plakjes lamsvlees op de borden
  • Kruid dit met peper en grof zeezout
  • Lepel er een beetje salsa verde rond
  • Werk af met verse kruiden en croutons
  • Geniet!

Salsa Verde

Je hebt niet al deze salsa verde nodig in dit recept. Maar je kan de overschot perfect invriezen

  • 1 plantje basilicum
  • 1 plantje peterselie
  • 1 plantje bieslook
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1 el kappertjes
  • 1 el mosterd
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 el azijn
  • 2,5 dl olijfolie
  • Bewaar een beetje verse kruiden voor de afwerking
  • Doe alle ingrediënten voor de salsa verde in een keukenmachine of hakmolen
  • Mix alles tot een salsa met fijne stukjes, géén puree
  • Proef en kruid de saus met peper van de molen en wat zout. Voeg wat extra olijfolie toe als de saus te dik is
  • Bewaar de salsa tot gebruik in de koelkast

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *