Flammkuchen met asperges, rode ui en spek
Hoofdgerechten, Recepten, Snacks, Broodjes, Quiche & Wrap's

Flammkuchen met asperges, rode ui en spek

Print Friendly, PDF & Email

Eerlijk gezegd is dit geen echte flammkuchen. In dit recept gaan we voor een snelle flammkuchen of eerder een plaattaart. We gebruiken hier kant en klare bladerdeeg. Bij flammkuchen maken we normaal gezien het deeg vers. Maar deze keer gingen we voor de snelle optie. We beleggen het deeg wel vrij klassiek met zure room, asperges, rode ui, spekblokjes en Grana Padano.

Nodig voor 2 personen – Ingrediënten van Lidl

  • 1 rol bladerdeeg
  • 150 g zure room
  • 1/2 kg witte asperges
  • 100 g spekblokjes
  • 1/2 rode ui
  • peper en zout
  • 100 g Grana Padano
  • rucola voor de afwerking

Doen

  • Schil de asperges van kop tot teen en breek het kontje er af
  • Zet een kookpot op met koud water en een snuifje zout
  • Doe de asperges erin en breng dit naar het kookpunt
  • Als het water kookt zet je het vuur uit en wacht je tot de asperges zinken (5 á 10 minuten). Nu zijn ze gaar. Snijd de asperges in de lengte doormidden
  • Rol de bladerdeeg open. Rol er nog een paar keer met een deegrol over zodat deze iets dunne wordt
  • Prik met een vork gaatjes in de bladerdeeg
  • Smeer de bladerdeeg in met zure room
  • Verdeel er de asperges over. Kruid met peper en zout
  • Snij de rode ui in fijne ringen
  • Verdeel de spekblokjes en uiringen over het deeg
  • Strooi er de Grana Padano over
  • Bak 20 á 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden
  • Werk af met rucola

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *