Cannelés Bordelais is een traditioneel Frans gebakje met een vla-achtige vulling en een donker gekarameliseerde buitenkant. In veel restaurants krijg je de miniatuur versie hiervan geserveerd bij de koffie. De lekkerst die wij geproefd hebben was bij La Table de Maxime in Our (Paliseul). Hier vind je Maxime Collard zijn recept:
Vorm: Lékué
Table de Maxime – Maxime Collard – Our (Paliseul)
Maxime Collard is één van de poulains van Geert Van Hecke. Zo was hij 5 jaar lang souschef in het driesterrenrestaurant “De Karmeliet” in Brugge. Hierna opende hij La Table de Maxime in zijn geboorte dorp Paliseul. Maxime serveert oogstrelende gerechten met een enorm reliëf aan smaken. Een eigentijdse topkeuken met respect voor de seizoenen. Lees hier het volledige verslag
Nodig voor 16 grote Cannelés:
- 500 ml melk
- 2 eidooiers
- 2 eieren
- 30 g boter
- 112 g bloem
- 250 g bloemsuiker
- 1 vanillestok
- 3 el rum
Werkwijze:
- Warm de melk en de boter op
- Snij de vanillestok doormidden, schraap het merg eruit en voeg dit samen met de vanillestok toe aan de melk
- Klop de eidooiers, eieren en bloemsuiker op tot een luchtige witte massa
- Voeg hier de bloem aan toe en meng goed
- Verwijder de vanillestok en voeg de melk toe aan de eiermassa
- Voeg de rum toe en roer goed tot alles is opgelost
- Laat het beslag 24 uur rusten
- Giet het beslag in de vormpjes tot 1 cm van de rand
- Bak de Cannelés in de oven
Grote: 10 minuten op 200 ° C en 40 minuten bij 180 ° C
Kleine: 10 minuten op 200 ° C en 30 minuten bij 180 ° C
La Table de Maxime
Our 23
6852 Paliseul
061 23 95 10
Beide baktijden moeten gebruikt worden?
Nee hoor. Voor grote vormpjes 10 minuten op 200 ° C en 40 minuten bij 180 ° C.
Kleine vormpjes 10 minuten op 200 ° C en 30 minuten bij 180 ° C