Cannelés Bordelais is een traditioneel Frans gebakje met een vla-achtige vulling en een donker gekarameliseerde buitenkant. In veel restaurants krijg je de miniatuur versie hiervan geserveerd bij de koffie. Je bakt ze eigenlijk in koperen cannelé vormen. Maar eerlijk gezegd heb ik deze gebakken in een siliconen cannelé vorm. Het resultaat is eveneens super lekker!
Nodig voor 16 grote Cannelés:
- 500 ml melk
- 2 eidooiers
- 2 eieren
- 30 g boter
- 112 g bloem
- 250 g bloemsuiker
- 1 vanillestok
- 3 el rum
Werkwijze:
- Warm de melk en de boter op
- Snij de vanillestok doormidden, schraap het merg eruit en voeg dit samen met de vanillestok toe aan de melk
- Klop de eidooiers, eieren en bloemsuiker op tot een luchtige witte massa
- Voeg hier de bloem aan toe en meng goed
- Verwijder de vanillestok en voeg de melk toe aan de eiermassa
- Voeg de rum toe en roer goed tot alles is opgelost
- Laat het beslag 24 uur rusten
- Giet het beslag in de vormpjes tot 1 cm van de rand
- Bak de cannelés in de oven
Grote: 10 minuten op 200 ° C en 40 minuten bij 180 ° C
Kleine: 10 minuten op 200 ° C en 30 minuten bij 180 ° C - Haal de cannelés uit de siliconen vorm. Laat nog 2 minuten extra bakken in de oven
Recept met dank aan Maxime Collard van La Table de Maxime
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.
Beide baktijden moeten gebruikt worden?
Nee hoor. Voor grote vormpjes 10 minuten op 200 ° C en 40 minuten bij 180 ° C.
Kleine vormpjes 10 minuten op 200 ° C en 30 minuten bij 180 ° C
Super lekker!