De lente is het seizoen voor asperges. Met dit klassieke recept komen de groenten helemaal tot hun recht
Ingrediënten:
- 1/2 kg witte asperges
- 100 gr hoeve boter
- 3 eieren
- 1 hand vol verse peterselie
- peper, zout en nootmuskaat
Werkwijze:
- Schil de asperges van kop tot teen en breek het kontje er af
- Zet een kookpot op met koud water en een snuifje zout
- Doe de asperges erin en breng dit naar het kookpunt
- Als het water kookt zet je het vuur uit en wacht je tot de asperges zinken (5 á 10 minuten). Nu zijn ze gaar
- Kook ondertussen ook de eieren 10 minuten en koel ze terug af
- Pel de eieren en plet de eieren fijn met een vork, probeer en geen puree van te maken
- Hak de peterselie fijn
- Meng de peterselie onder de geprakte eieren en kruid dit goed
- Smelt de hoeveboter zachtjes, boven op de boter komt er melkresten drijven
- Schep deze eraf en dan heb je geklaarde boter
- Meng de eieren met peterselie onder de boter
- Breng dit op smaak met peper, zout en nootmuskaat
- Serveer naar eigen wens het aantal warme asperges op bord
- Schep daarover een flinke schep ei mengsel met geklaarde boter