Hoisin kip
Hoisin betekent “zeedieren” in het Kantonees. Toch worden er geen zeevruchten in de saus verwerkt. Hoisinsaus is een zoete saus gemaakt van sojabonen, rijstazijn, knoflook, rode pepers, suiker en zout. Veelal gebruikt om vleesgerechten op smaak te brengen.
Al enkele jaren stond er zo een potje hoisinsaus in onze koelkast. Het was dus hoog tijd om hier eens mee aan de slag te gaan. We maakten een heerlijke wok met hoisin kip en verschillende groenten. Hierbij serveerden we noedels en fris zoetzure komkommer.

Nodig voor 2 personen:
- 300 g kipfilet
- 250 g noedels
- 400 g wok groenten
- hoisinsaus (+- 2 á 3 kl)
- sojasaus
- 1 komkommer
- 2 el sesamzaad
Doen:
- Was de komkommer
- Maak met behulp van een dunschiller slierten van de komkommer
- Marineer deze met 2 el azijn en 2 tl suiker
- Zet deze even aan de kant
- Rooster de sesamzaadjes in een pan zonder vetstof
- Haal ze uit de pan, ze even apart
- Snij de kip in blokjes of reepjes
- Warm een ruime wok op met een scheut wok – of olijfolie
- Bak hierin de kippenblokjes gaar
- Voeg 2 of 3 kl hoisinsaus toe, laat deze kort meebakken
- Haal de kip uit de wok
- Bak nu kort de wok groenten beetgaar
- Breng deze op smaak met sojasaus
- Kook ondertussen de noedels gaar
- Meng de hoisin kip onder de wok groeten
- Breng eventueel verder op smaak met hoisinsaus of sojasaus
- Serveer de wok met noedels en gemarineerde komkommer
- Werk af met geroosterd sesamzaad
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.