Restaurant Alain Bianchin - Jezus-Eik - Brussel
Restaurant belevingen

Restaurant Alain Bianchin – Jezus-Eik – Brussel

Alain Bianchin

In 2015 opende Alain Bianchin zijn gelijknamig restaurant aan de rand van het Zoniënwoud, op de grens van de gemeenten Overijse en Oudergem. Hiervoor stond chef Bianchin in de keuken van gerenommeerde restaurants zoals Comme chez Soi en Villa Lorraine waar hij de verloren ster herwon.

Restaurant Alain Bianchin - Jezus-Eik - Brussel

Chalet de la Forêt

Voor zijn passage bij Villa Lorraine werkte hij 12 jaar aan de zijde van Pascal de Valkeneer in Chalet de la Forêt. Het is daar dat zijn culinaire persoonlijkheid werd gevormd. 

In zijn eigen restaurant hanteert Alain Bianchin een jonge en frisse stijl met veel aandacht voor de klassieke keuken. Dit met respect voor het product en oog op vernieuwing.

Restaurant Alain Bianchin - Jezus-Eik - Brussel

Notre-Dame-au-Bois

Nadat Waze ons met de auto door het prachtige arboretum en Zoniënwoud stuurde kwamen we aan in het centrum van Jezus-Eik. Niets deed ons eraan herinneren dat we op de rand van Brussel zaten. 

Eenmaal binnen in het restaurant viel er toch een zakelijke sfeer over ons heen. Doordat we op een woensdag gingen lunchen bestond het cliënteel vooral uit zakenmensen. Hierdoor misten we een beetje swung en levendigheid in de bediening.

crémant de Limoux rosé, van Maison Antech ‘Émotion’

Ontdekkingsmenu

Eens aan tafel werd er onmiddellijk een heerlijk verfrissende ijsthee met vijg geserveerd. Kwa welkomstgevoel kan dit wel tellen. Hierna werd er een glaasje crémant de Limoux rosé, van Maison Antech ‘Émotion’ ingeschonken. Ik ging voor een alcohol vrij alternatief. Hier werd gekozen voor No Ghost in a bottle met tonic. 

Gazpacho – Rode peper – Sesamolie
Cremeux van geitenkaas – Dadelcompote 
Maatje – Ijs van rode biet 

Restaurant Alain Bianchin - Jezus-Eik - Brussel

Argentijnse garnaal – Tomatenwater – Ketchup van garnaal

Argentijnse garnaal - Tomatenwater - Ketchup van garnaal

Tomaat – Burrata ‘Stracciatella’ – Basilicum

Tomaat - Burrata 'Stracciatella' - Basilicum
Restaurant Alain Bianchin - Jezus-Eik - Brussel

Ombervis – Bouchotmosselen – Saffaan uit cotchia

Ombervis - Bouchotmosselen - Saffaan uit cotchia
Restaurant Alain Bianchin - Jezus-Eik - Brussel

Signature dish: gekonfijte aubergine met saté uit Taiwan, Holstein 29 dagen gerijpt, bonito, sesam, witte munt en ponzu

Signature dish: gekonfijte aubergine met saté uit Taiwan, Holstein 29 dagen gerijpt, bonito, sesam, witte munt en ponzu
Restaurant Alain Bianchin - Jezus-Eik - Brussel

Gele Kip uit Landes “Label Rouge” – Wortel & Girolles

Gele Kip uit Landes "Label Rouge" - Wortel & Girolles
Restaurant Alain Bianchin - Jezus-Eik - Brussel

Framboos – Rabarber – Cremeux vanille – Sorbet aardbei/basilicum

Framboos - Rabarber - Cremeux vanille - Sorbet aarbei/basilicum

Gezouten karamel – Vanille
Citruscake
Boterkoekje – Pistache
Cannelés bordelais

Gezouten karamel - Vanille
Citruscake
Boterkoekje - Pistache
Cannelés bordelais

Praktisch:

Alain Bianchin ¦ Brusselsesteenweg 663 ¦ 3090 Jezus-Eik
+32 2 657 67 88 ¦ www.alainbianchin.be


Kriskookt.be werd uitgenodigd om het restaurant te komen uittesten. We bekijken onze beleving altijd door de ogen van gasten. Zo zijn onze artikels objectief en eerlijk.


Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *