Alain Bianchin
In 2015 opende Alain Bianchin zijn gelijknamig restaurant aan de rand van het Zoniënwoud, op de grens van de gemeenten Overijse en Oudergem. Hiervoor stond chef Bianchin in de keuken van gerenommeerde restaurants zoals Comme chez Soi en Villa Lorraine waar hij de verloren ster herwon.
![Restaurant Alain Bianchin - Jezus-Eik - Brussel](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2019/08/17-550x367.jpg)
Chalet de la Forêt
Voor zijn passage bij Villa Lorraine werkte hij 12 jaar aan de zijde van Pascal de Valkeneer in Chalet de la Forêt. Het is daar dat zijn culinaire persoonlijkheid werd gevormd.
In zijn eigen restaurant hanteert Alain Bianchin een jonge en frisse stijl met veel aandacht voor de klassieke keuken. Dit met respect voor het product en oog op vernieuwing.
![Restaurant Alain Bianchin - Jezus-Eik - Brussel](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2019/08/16-550x367.jpg)
Notre-Dame-au-Bois
Nadat Waze ons met de auto door het prachtige arboretum en Zoniënwoud stuurde kwamen we aan in het centrum van Jezus-Eik. Niets deed ons eraan herinneren dat we op de rand van Brussel zaten.
Eenmaal binnen in het restaurant viel er toch een zakelijke sfeer over ons heen. Doordat we op een woensdag gingen lunchen bestond het cliënteel vooral uit zakenmensen. Hierdoor misten we een beetje swung en levendigheid in de bediening.
![crémant de Limoux rosé, van Maison Antech ‘Émotion’](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2019/08/1-550x367.jpg)
Ontdekkingsmenu
Eens aan tafel werd er onmiddellijk een heerlijk verfrissende ijsthee met vijg geserveerd. Kwa welkomstgevoel kan dit wel tellen. Hierna werd er een glaasje crémant de Limoux rosé, van Maison Antech ‘Émotion’ ingeschonken. Ik ging voor een alcohol vrij alternatief. Hier werd gekozen voor No Ghost in a bottle met tonic.
Gazpacho – Rode peper – Sesamolie
Cremeux van geitenkaas – Dadelcompote
Maatje – Ijs van rode biet
![Restaurant Alain Bianchin - Jezus-Eik - Brussel](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2019/08/2-550x367.jpg)
Argentijnse garnaal – Tomatenwater – Ketchup van garnaal
![Argentijnse garnaal - Tomatenwater - Ketchup van garnaal](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2019/08/4-550x367.jpg)
Tomaat – Burrata ‘Stracciatella’ – Basilicum
![Tomaat - Burrata 'Stracciatella' - Basilicum](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2019/08/5-550x367.jpg)
![Restaurant Alain Bianchin - Jezus-Eik - Brussel](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2019/08/3-550x367.jpg)
Ombervis – Bouchotmosselen – Saffaan uit cotchia
![Ombervis - Bouchotmosselen - Saffaan uit cotchia](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2019/08/8-550x367.jpg)
![Restaurant Alain Bianchin - Jezus-Eik - Brussel](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2019/08/6-550x367.jpg)
Signature dish: gekonfijte aubergine met saté uit Taiwan, Holstein 29 dagen gerijpt, bonito, sesam, witte munt en ponzu
![Signature dish: gekonfijte aubergine met saté uit Taiwan, Holstein 29 dagen gerijpt, bonito, sesam, witte munt en ponzu](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2019/08/10-550x367.jpg)
![Restaurant Alain Bianchin - Jezus-Eik - Brussel](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2019/08/9-550x367.jpg)
Gele Kip uit Landes “Label Rouge” – Wortel & Girolles
![Gele Kip uit Landes "Label Rouge" - Wortel & Girolles](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2019/08/12-550x367.jpg)
![Restaurant Alain Bianchin - Jezus-Eik - Brussel](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2019/08/11-550x367.jpg)
Framboos – Rabarber – Cremeux vanille – Sorbet aardbei/basilicum
![Framboos - Rabarber - Cremeux vanille - Sorbet aarbei/basilicum](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2019/08/14-550x367.jpg)
Gezouten karamel – Vanille
Citruscake
Boterkoekje – Pistache
Cannelés bordelais
![Gezouten karamel - Vanille
Citruscake
Boterkoekje - Pistache
Cannelés bordelais](https://kriskookt.be/wp-content/uploads/2019/08/15-550x367.jpg)
Praktisch:
Alain Bianchin ¦ Brusselsesteenweg 663 ¦ 3090 Jezus-Eik
+32 2 657 67 88 ¦ www.alainbianchin.be
Kriskookt.be werd uitgenodigd om het restaurant te komen uittesten. We bekijken onze beleving altijd door de ogen van gasten. Zo zijn onze artikels objectief en eerlijk.