Op de barbecue gebakken pizza met chipolata en mais
Barbecue, Hoofdgerechten, Recepten

Op de barbecue gebakken pizza met chipolata en mais

Print Friendly, PDF & Email

Pizza met chipolata

Pizza, het hoeft niet altijd pizza margherita of quattro stagioni te zijn. Deze keer kiezen we voor een topping met worstjes, zure room, tomaat, mais, barbecuesaus en heerlijk fris gepekelde rode ui. Serveer deze pizza met chipolata als aperitief hapje bij de barbecue en het feest kan beginnen. 

Voor dit recept gebruiken we de BBQ mix chipolata van Lidl. Naast de klassieke chipolata zijn deze worstjes op smaak gebracht met chorizo en tomaat/mozzarella. Hierin kan je zelf variëren. Want zo maakten we deze pizza eerder ook als eens met heerlijke lamsmerguez.

Barbecue pizza

Nodig:

  • 1 rol pizzadeeg
  • 1 pak BBQ mix chipolata of lamsmerguez
  • 200 g zure room
  • 2 tomaten
  • 100 g mais (blik)
  • barbecuesaus
  • rode ui
  • 2 el azijn
  • 1 tl zout
  • 1 tl suiker
  • Provençaalse kruiden

Doen:

  • Verwijder de zaadjes uit de tomaat, snij de tomaat in fijne blokjes
  • Meng de tomatenblokjes onder de zure room, breng op smaak met peper en zout
  • Bak de worstjes kort aan op de barbecue, deze moeten nog niet gaar zijn
  • Smeer een laag van de zure room met tomaat op de pizzabodem
  • Snij de worstjes doormidden, leg deze op de pizza
  • Strooi er maiskorrels over
  • Spuit er een beetje barbecuesaus overheen

Op de barbecue gebakken pizza met chipolata en mais

Pizzasteen op de barbecue

  • Warm ondertussen de barbecue op tot 220 graden
  • Plaats de pizzasteen op de barbecue, laat deze 15 minuten voorverwarmen (indirecte warmte)
  • Schuif nu de pizza op de hete pizzasteen
  • Sluit de barbecue en laat deze gedurende 15 minuten bakken
  • Gooi op het einde een hand Provençaalse kruiden op de hete briketten of houtskool en sluit het deksel
  • Hierdoor krijgt de pizza een heerlijk subtiel rook aroma
Op de barbecue gebakken pizza met chipolata en mais

Afwerking:

  • Snij de rode ui in fijne ringen, doe deze in een kommetje.
  • Voeg 2 el azijn, 1 tl zout en 1 tl suiker toe en roer door totdat de suiker is opgelost.
  • Haal de pizza van de barbecue
  • Werk deze pizza met chipolata af met gepekelde rode ui
  • Geniet!

Op de barbecue gebakken pizza met chipolata en mais

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Wat een recept, gaan we dit weekend lekker uitproberen! Het wordt misschien wel een pizza per persoon ipv eentje delen ;P Bedankt voor de inspiratie! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *