Pasta pesto met doperwten en balletjes van scampi & varkensvlees
Hoofdgerechten, Recepten

Pasta pesto met balletjes van scampi en varkensvlees

Pasta pesto

Pasta pesto is altijd een goed idee. Het is makkelijk, lekker en zorgt voor een instant vakantie gevoel. Belangrijk is wel dat je de pesto vers maakt. Hierin kan je oneindig variëren. Maar in dit recept houden we het klassieke met basilicum, Parmezaanse kaas en pijnboompitten. We serveren deze pasta pesto met doperwten en balletjes van scampi en varkensvlees

Pasta pesto met doperwten en balletjes van scampi & varkensvlees

Nodig:

Pesto:

  • verse basilicum (+-50g)
  • 50 g pijnboompitten
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 1 teentje look
  • 1 dl olijfolie
  • peper en zout

Balletjes van scampi en varkensvlees

  • 200 g varkensgehakt
  • 150 g gepelde scampi, darmkanaal verwijderd
  • 1 el panko
  • 1/2 teentjes knoflook
  • 1 kl sojasaus
  • peper en zout

Extra:

  • 200 g doperwten
  • 250 g tagliatelle
  • Parmezaanse kaas
  • 1 el geroosterde pijnboompitten
  • 15 kerstomaten
  • enkele blaadjes basilicum

Pasta pesto met doperwten en balletjes van scampi & varkensvlees

Doen:

  • Maak de pesto door al deze ingrediënten te mixen
  • Breng de pesto op smaak met peper en zout, bewaar deze in de koelkast
  • Puree in een keukenmachine alle ingrediënten voor de balletjes van scampi en varkensvlees
  • Breng deze op smaak met peper en zout
  • Kook de doperwten beetgaar, verfris nadien onmiddellijk onder koud stromend water
  • Kook de tagliatelle beetgaar
  • Bak ondertussen de balletjes gaar in een pan met een beetje boter
  • Giet de tagliatelle af, meng hier de verse pesto onder
  • Roer de doperwten onder de pasta pesto
  • Serveer de pasta pesto met balletjes van scampi & varkensvlees
  • Werk af met geroosterde pijnboompitten, doormidden gesneden kerstomaten, enkele blaadjes basilicum en Parmezaanse kaas
  • Smakelijk!

Pasta pesto met doperwten en balletjes van scampi & varkensvlees

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *