Paella mosselen met doperwten, paprika en chorizo
Allerlei, Aperitief hapjes, Hoofdgerechten, Recepten

Paella mosselen met doperwten, paprika en chorizo

Print Friendly, PDF & Email

Mosselen a la manera de Paella

Er staan al verschillende recepten met mosselen op de blog. Met venkel en pastis, met gekonfijte citroen en tomaat en met pinda en koriander. Deze keer gaan we aan de slag met alle smaakmakers die gebruikt worden bij paella. 

Paella mosselen met doperwten, paprika en chorizo

Smaakmakers van paella

Zo gebruiken we in de recept chorizo, rode paprika en doperwten. Voor de liefhebbers voegen we nog een beetje saffraan toe. De echte traditionele paella smaak blijft natuurlijk achterwege doordat de bereiding helemaal anders is. Maar toch tover je met dit eenvoudige recept een heerlijk smaakvol bord mosselen op tafel dat zorgt voor een instant vakantiegevoel.

Paella mosselen met doperwten, paprika en chorizo

Ingrediënten van Lidl

  • 2 kg jumbo mosselen
  • 1 rode paprika
  • 120 g doperwten
  • 2 tomaten
  • 70 g chorizo (plakjes)
  • 1 ui of sjalot
  • 1 dl kippenbouillon
  • (5 draadjes saffraan)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl Spaanse witte (Rioja Blanco Cepa Lebrel)
  • platte peterselie
  • stokbrood of rijst

Doen:

  • Was en spoel de mosselen met koud water en laat ze uitlekken
  • Plet de knoflook, snij de ui en paprika en halve reepjes
  • Snij de chorizo in fijne reepjes, bewaar een klein beetje voor de afwerking
  • Vul de mosselpot met mosselen
  • Voeg knoflook, ui, paprika, doperwten, chorizo, bouillon, wijn en saffraan toe
  • Snij de tomaten in 4, verwijder de zaadjes. Snij de tomaten in blokjes
  • Zet de potten met deksel op een hoog vuur en schud regelmatig op
  • Voeg op het einde de tomatenblokjes toe
  • Wanneer de schelpen open zijn, zijn de mosselen gaar
  • Werk de mosselen af met een beetje fijngesneden chorizo en platte peterselie
  • Serveer deze mosselen met rijst of brood

Paella mosselen met doperwten, paprika en chorizo

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *